19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / EYT’lilerden iktidara ‘muhalefet’ gözdağı…

EYT’lilerden iktidara ‘muhalefet’ gözdağı…

EYT Adana Derneği dün saat 14.00’da basın açıklaması yaptı. Üyelerin hazır bulunduğu toplantıda açıklamayı Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyon Başkanı Gönül Boran Özüpak adına Adana Şube Başkanı Uğur Altuntaş yaptı. 7 maddeye yer verilen açıklamada “2023 seçimlerinde seçim sonuçlarını belirleyen en etkili güç biziz” vurgusu yapıldı.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in söylemleri sebebiyle yeni mağduriyetler yarattığını dile getiren Altuntaş, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi.

“Çalışma Bakanımızın söylemleri neticesinde yepyeni bir mağduriyet oluştu.  Pek çok vatandaş bu dinlediğiniz sözlerden sonra SGK kurumlarının önünde sonu gelmeyen kuyruklar oluşturarak doğum ve askerlik borçlanmaları yaptılar. Bunun için bankalardan krediler çekildi. Konu komşudan borçlar alındı. Arabasını satanlar oldu. Vatandaş; dinlemiş olduğunuz bu söylemler neticesinde günlerce kuyruklarda bekleyerek SGK kurumlarına başvurdular ve doğum/askerlik borçlanmaları yaparak eksik prim gün sayılarını 5.000’ e tamamladılar. Neden? Çünkü 1999 öncesinde kadınlarda da erkeklerde de prim gün sayısı şartı 5000 gündü. Ama EYT için çıkarılan yasa da gördük ki prim gün sayısı şartı Çalışma Bakanımızın ifade ettiği gibi 99 öncesindeki haliyle uygulanmamıştır. Şimdi emekli olma hayaliyle kredi çeken, borç alan, arabasını satan ve doğum/askerlik borçlanması yapan vatandaşlarımız, kredi taksitlerinin ilk ödemesi geldiğinde aslına emekli olamayacaklarını yaklaşık olarak 3 yıl daha çalışmak zorunda oldukları gerçeği ile karşı karşıya kaldılar. Bu yeni bir mağduriyet arkadaşlar. EYT’yi çözeceğiz derken oluşturulmuş yeni bir mağduriyettir. Şimdi bu durumda olan vatandaşlarımız haklarını nerede arayacaklar? Çalışma Bakanlığına dava mı açsınlar? Kimi kime şikâyet etsinler? Adalet bunun neresinde?” ifadelerine yer verdi.

2023 SEÇİMİ VURGUSU

2023 seçimlerinde EYT’lilerin rolü ve etkisi hakkında da konuşan Altuntaş yaptığı açıklamada;

“Özetle diyebiliriz ki; Yasalar toplumun barış, refah ve huzurunu sağlamak, hakkı hak sahibine iade ederek adaleti tesis etmek içindir. Çıkarılan EYT yasasında bahsettiğimiz mağduriyetlerin giderilmesi hedeflenmemiştir. Çözümlenmek istenmemiştir. Hedefe alınan bir tek şey olmuştur. O da EYT’li vatandaşın oyu. İşte sorunlara ve çözümlerine odaklanmak yerine sandıkta 1 fazla çıkacak oya odaklanınca da ortaya konan çözümler yarım yamalak, mağduriyetleri tam olarak çözemeyen ve hatta en başta belirttiğimiz şekilde yeni mağduriyetler yaratan çözümler olarak karşımıza çıkmıştır. Çıkarılan EYT yasasının zamanlamasının da ne manidar olduğunu söylememize gerek yok herhalde. 24 yıldır devam eden bir mağduriyet ve bu mağduriyet karşısında seçim kaybetsem de çıkarmam diyerek yaklaşılan söylemlerle verdiğimiz mücadeleyle gelinen baskımızla 2023 seçimlerinin önemiyle de işte bu yarım yamalak yasa çıkarıldı.

Değerli basın mensupları! Buradan sizlerin aracılığı ile tekrar ikaz edelim. Daha seçimlere hala vakit var. Hala yukarıda saydığımız mağduriyetleri de kapsayan tastamam bir düzenleme yapılabilir. Ya da bu hali ile yola devam edilmek isteniyorsa; bilinmelidir ki şu anda bizim karşımızda, yukarıdaki mağduriyetleri de gidereceklerini her fırsatta ifade eden ve yarının iktidarına bugünden talip olan bir muhalefet var. Bu gerçek karşınızda durmaktadır. Biz çıkardığımız bu EYT yasası ile EYT’li vatandaşlarımızın tüm sorunlarını çözdük algısı ile ancak kendinizi kandırırsınız. Biz alın teri döken emekçi vatandaşız. Biz milletiz. Ve 2023 seçimlerinde seçim sonuçlarını belirleyen en etkili gücüz.  Bu hava ancak Mayıs’a kadar devam eder. Mayıs’ta hava değişir. Bahar gelir. Bizden söylemesi.” İfadelerine yer verdi.

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir