Adana’da 3 gün önce öz oğlunu ‘uyuşturucu parası’ yüzünden çıkan tartışmada; av tüfeğiyle vurarak öldüren, 66 yaşındaki Tamer Evren tutuklandı. 38 yaşındaki oğlu Hazım Evren de toprağa verilirken, olayla ilgili dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Buna göre Hazım Evren’in, olay günü babasından uyuşturucu almak için para istediği, baba Evren’in de ona 200 lira verdiği, ancak Hazım Evren’in babasına; “Uyuşturucuya zam geldi. 100 lira daha ver” dediği; bunun üzerine Tamer Evren’in de; “Bakkala olan borcu ödeyeceğim” diyerek bu talebini reddedince; Hazım Evren’in onu darp edip, mutfaktan aldığı satırla saldırdığı öğrenildi. Tamer Evren, “Bana satırla saldırdı; kendimi korumak için ateş ettim. Çok pişmanım” savunmasını yaptı; tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘SATIR’LA SALDIRDI

Olay, 11 Mart’ta merkez ilçe Seyhan’a bağlı Ziyapaşa Mahallesi’nde yaşandı. Madde bağımlısı olan Hazım Evren, babası Tamer Evren’den uyuşturucu almak için para istedi. Evren, oğlunun isteği parayı verdi, ancak eksik olunca; ikili arasında tartışma yaşandı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Hazım Evren, babasını darp edip, sonrasında mutfaktan aldığı satırla ona saldırdı.

EVLAT KATİLİ’ OLDU

Tamer Evren kendini korumak için duvarda asılı olan av tüfeğini aldı. Ardı ardına tetiğe dokunan Evren, oğlunu göğsü ve sırtından vurdu. Hazım Evren, kanlar içinde kalırken, Tamer Evren ‘112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp kendini ihbar etti. Eve gelen sağlık ekipleri, Hazım Evren’in hayatını kaybettiğini belirledi. Evren’in yakınları gözyaşı dökerken, Tamer Evren de gözaltına alındı.

‘ZAM’LI TARİFE İSTEDİ

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan Tamer Evren, “Sürekli para istiyordu. Yine istedi; 200 lira verdim. Alacağı maddeye zam geldiğini söyleyip, 100 lira daha istedi. Bakkala olan borcumuzu ödeyeceğimizi, daha fazla para veremeyeceğini söyleyince de bana satırla saldırdı. Kendimi korumak için ateş ettim. Çok pişmanım” dedi. Adliyeye sevk edilen Evren tutuklanırken, oğlu Hazım Evren de toprağa verildi.