2023’ün basın adına kayıplar yılı olduğunu ve 100 yıllık Yeni Adana gazetesi başta olmak üzere çok sayıda gazetenin ve televizyonun kepenk kapattığını vurgulayan Esendemir, ÇGC Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, yeni yılda daha özgür ve ekonomik bağımsızlıklarına kavuşmuş gazetelerin sayısının artmasını dilediklerini ifade etti.

Türkiye’nin koronavirüs sürecinde olduğu gibi depremde de binlerce insanını kaybettiğini vurgulayan Esendemir, “Bu yıl Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinde çok büyük kayıplarımız oldu. Buna rağmen yine el ele omuz omuza vererek, kenetlenmesini bildik ve yaşadığımız zorlu süreci atlattık. Karadeniz Bölgesi’ndeki sel ve grizu patlamalarında kaybettiğimiz canlarımız için yas tuttuk, trafik kazaları için üzüldük. Bu yönüyle 2024’te kazasız ve belasız günler diliyoruz. Beklentilerimizi güzel umutlarımızla büyütelim.” dedi.

Esendemir şu açıklamalarda bulundu: “Yakın zamanda 12 evladımızı şehit verdik, o ailelerimizin acılarını paylaştık. Dileriz terör son bulur ve bu yaşadığımız son acı olur. Bununla birlikte Filistin ve İsrail arasında yaşanan binlerce insanın yaşamını yitirdiği savaşın da yeni yılda son bulmasını bekliyoruz. Yeni yılda dünyanın neresinde olursa olsun iç çatışmalar ve savaşların bitmesini istiyoruz. 2024’ün tüm dünyaya barış, huzur, mutluluk getirmesini dilerken, tüm vatandaşlarımızın ve meslektaşlarımızın yeni yılını en içten dileklerimizle kutluyoruz”