23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / ENGELLİ BROKRATTAN ENGELLİLERE SEMİNER…

ENGELLİ BROKRATTAN ENGELLİLERE SEMİNER…

Engelli Bürokrattan Engelli Çalışanlara Motivasyon Semineri

TCDD Genel Müdürlüğü ve Engelli Kamu Çalışanları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin (EN-KAMU-DER) organizasyonu ile “Engelli Motivasyon Semineri” 10-14 Kasım 2014 tarihleri arasında Hatay’da gerçekleştiriliyor.

TCDD Arsuz Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde gerçekleştirilen Engelli Motivasyon Seminerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Müşaviri Kenan ÖNALAN, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Hatay İl Müdürü Mahmut ALDATMAZ, TCDD Eğitim ve Öğretim Dairesi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim KÜTÜK ve TCDD Adana 6.Bölge Eğitim Müdürü Muzaffer KARABULUT katıldı.

Türkiye’nin İlk Görme Engelli Bürokratı

Seminerin açılışında konuşan Türkiye’nin ilk görme engelli bürokratı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Müşaviri Kenan ÖNALAN, konuşmasında “Görme engelli olmak benim için bir eksiklik değil, aksine görme engelimden dolayı bir sıkıntı yaşıyorsam bu, sistemi kuranların eksikliğidir” dedi. Önalan ayrıca “Engellilerle ilgili sivil toplum kuruluşları devletin önünde gitmeli, devlete yön vermeli, çünkü sivil toplum örgütü dediğimiz şey bir sıkıntıdan doğmaktadır ya da bir şeyi daha ileriye götürmek için kurulur” dedi.

Sivil Toplumla İşbirliğine Devam Edeceğiz

Aile ve Sosyal Bakanlığı olarak engellilerle ilgili çalışmaları büyük özenle yürüttüklerini vurgulayan Bakan Müşaviri Kenan Önalan, Engelli Kamu Çalışanları Derneği’nin işbirliğiyle projeler ürettiklerini, projeler kapsamında Engelli Kamu Çalışanları Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğinde bulunmaya devam edeceklerini belirtti. Bakanlık olarak engelli çalışanların her zaman yanında olduklarını belirten Önalan, sivil toplum kuruluşlarının ve engelli çalışanların engellilere engel olan yapıların iyileştirilmesine yönelik çaba sarf etmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Engelli Motivasyon Semineri’nin açılışında ayrıca TCDD Eğitim ve Öğretim Dairesi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim KÜTÜK de konuştu. Kurum olarak engellilerin istihdamda yer almalarına büyük önem verdiklerini belirten Halil İbrahim KÜTÜK, bu seminerle özellikle çalışan ve iş hayatında kendine yer edinmiş model denilebilecek engellilere destek olmayı amaçladıklarını söyledi. Seminerin sonunda Kenan ÖNALAN’a seminere katılımından dolayı EN-KAMU-DER Genel Başkanı Bülent KAPU tarafından bir plaket takdim edildi

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir