18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / EMEKLİLER ZAMLARI PROTESTO ETTİ…

EMEKLİLER ZAMLARI PROTESTO ETTİ…

DİSK, Akbelen’de yaşanan orman katliamı ile ilgili Türkiye genelinde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. Adana’da basın açıklaması İnönü Parkı’nda yapıldı. DİSK-EMEKLİ SEN Akdeniz Bölge Başkanı Veli Ersoy, “Biz emekliler doğanın talanından, açlıktan, yoksulluktan, sefaletten ve hayat pahalılığından ölmekteyiz” dedi

“EN AZ MAAŞ ALAN EMEKLİLERİMİZİN MAAŞI ASGARİ ÜCRETİN ÜZERİNDE OLMALIDIR”

Başkan Veli Ersoy, ” Ev kiralarının bile aylık 12-15 bin lira olduğu bu günlerde, enflasyonun %123 olduğu ama emeklilerimize verilen %25’lik zam çok komiktir. TÜİK’in sayesinde verilen bu zam, maaşı 7500 lira olan emeklilerimize uygulanmamıştır. Sağanak yağmur gibi yağan zamlar, ve vergilerden bunalan emeklileimiz çok zor koşullarda yaşamlarını sürdürmektedir. Bizi açlığa ve ölüme terk eden iktidara buradan sesleniyoruz; en az maaş alan emeklilerimizin maaşı asgari ücretin üzerinde olmalıdır” ifadelerini kullandı.

“FINDIK ÜRETİMİNDE DÜNYA BİRİNCİSİYİZ AMA FINDIK YİYEMİYORUZ”

“Çok zengin bir ülkede yaşamaktayız. Bereketli toprakları, ırmakları, ormanları, ovaları ve en güzel yaylaları olan, coğrafyası zengin bir ülkede yaşıyoruz ama et, süt, peynir yiyemiyoruz” diyen Veli Ersoy “Fındık üretiminde dünya birincisiyiz ama fındık yiyemiyoruz. İncir üretiminde dünyanın sayılı ülkesiyiz ama incir yiyemiyoruz. Üç tarafımız denizlerle çevrili ama balık yiyemiyoruz. Zeytinin ana vatanıyız ama zeytin ve zeytinyağı tüketemiyoruz. Kirazlık burada yetişir ama biz kiraz yiyemiyoruz. Biz emekliler böyle zengin bir ülkede oturacağız ama kuru ekmeğe ve makarnaya talim edeceğiz öyle mi. Bizi bu duruma düşürenlere yazıklar olsun” diye de ekledi.

“BİZİ AÇLIĞA VE ÖLÜME TERK EDENLER, AKBELEN’DEKİ ORMAN KATLİAMINA KARŞI SES ÇIKARMIYORLAR, ÇIKARAMIYORLAR”

Başkan Ersoy, “Biz emekliler, yıllarca çalışıp ülke ekonomisine katkı sunmuş, emek vermiş, emekli olunca da insanca yaşamak istiyoruz. Daha mutlu bir ülkede yaşamak istiyoruz. Bizi açlığa ve ölüme terk edenler, Akbelen’deki orman katliama ser çıkarmıyorlar, çıkaramıyorlar.” dedi ve maden şirketlerinin şimdi de Kaz dağlarına yol ve şantiye kurmak bahanesiyle bakır madenleri için ağaç katliamına yeniden başladığını aktardı.

“BU KATLİAMA SON VERİN”

İktidarın, orman katliamına karşı yaşam alanlarını savunan köylülere saldırılarını sürdürdüğünü vurgulayan Ersoy, ”Biz DİSK-EMEKLİ SEN olarak buradan yüksek sesle haykırıyoruz; bu katliama son verin. Akbelen’de, Cudi’de, Hatay Dikmece’de, Kaz dağlarındaki maden şirketlerinizi derhal çekin. Bu ülkenin toprağı, suyu, madeni, denizi, deresi yandaş şirketlere değil bizlere yani gerçek sahiplerine, insanlarına, hayvanlarına, canlılarına ait olsun istiyoruz. Biz barış istiyoruz, huzur istiyoruz, insanca yaşamak istiyoruz. Aslında hepimize yetecek bu cennet memleketimizde. Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşamak istiyoruz. Biz insanın insan tarafından sömürülmediği, herkesin eşit olduğu özgür ve aydınlık bir dünya istiyoruz. Buradan Akbelen’de direnen kahramanlarımızın sonuna kadar yanındayız” diyerek sözlerine son verdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir