26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Elif Türkmen’den Mumcu Açıklaması…

Elif Türkmen’den Mumcu Açıklaması…

TBMM Katip Üye CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ile Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

“24 Ocak 1993 ve 24 Ocak 2001 yılında karanlık güçler tarafından katledilen Gazeteci Uğur Mumcu’nun 23’üncü ve Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile 5 polisimizin şehit edilişlerinin 15’inci yıllarında saygı ve minnetle anıyorum.

İki şehidin arasındaki tek benzerlik; 8 yıl arayla aynı gün öldürülmeleri elbette değildir. Başarılı hizmetleri ile topluma ışık olmuş çalışmaları ile Cumhuriyetin, çağdaşlığın, demokrasinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin, ulusal birlik ve bütünlüğümüzün savunucusu Uğur Mumcu ile terör örgütlerinin ocağına incir ağacı diken ve Diyarbakır halkı tarafından çok sevilen Gaffar Okkan bu özellikleri nedeniyle; hainlerin ve şer odaklarının hedefi olmuşlardır.

Bu ülkenin önemli iki değeri de; Türkiye’de bugüne kadar işlenen klasik faili meçhul cinayetlerde eşine rastlanmayacak organizasyonlarla katledilmişlerdir. Emperyalistlerin ve yerli işbirlikçilerinin oyunlarını bir bir ortaya çıkarmak için ömrünü harcayan Mumcu ile halkın sevgilisi ve halkın yanında olan, terör örgütlerine karşı başarılı mücadele sergileyen Okkan, öldürülüşlerinin üzerinden yıllar geçse de unutulmaları ve unutturulmaları mümkün değildir.

Bugün yine aynı karanlık güçler iş başında. Yerli işbirlikçileri ile birlikte ülkeyi yeniden karıştırıp, vatan evlatlarının kanını dökerek, Türkiye’yi tıpkı Ortadoğu gibi yaşanmaz hala getirmek istiyorlar. Uğur Mumcular, Gaffar Okkanlar ve tüm demokrasi şehitlerimiz boşa ölmediler. Bizler onların bayrağını yere düşürmeyeceğiz.

Bu anlamda görevimiz; bu aydın ve yurtsever insanları ölüm yıldönümlerinde onları sadece anmak değil, savundukları ve mücadele ettikleri fikir ve değerlerin takipçisi olarak, ülkemiz ve geleceğimiz üzerinde oynanan oyunlara karşı birlikte mücadele etmektir.
Saygılarımla”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir