BİRLEŞİK Kamu-İş Konfederasyonuna Bağlı, Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Seher Ergin, kamuoyunda yer alan Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesinin öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin mesleki itibarına hakaret olduğunu ifade ederek, protokolün hukuksuz olduğunu kaydetti. Ergin; “ÇEDES Anayasamıza, yasalara ve yönetmeliklere açıkça aykırıdır. Laik ve bilimsel eğitimle taban tabana zıttır. Eğitim-öğretim, eğitimcilerin işidir. Tüm yurttaşlarımıza sesleniyoruz, gelin bu protokolü birlikte reddedelim! Eğitime, geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkalım” dedi.

“Kamu Kaynaklarını İsraf Etmektir”
Ergin konuşmasında; “Alanında uzman eğitimciler varken konuyla ilgisi olmayan kişileri ve yapıları eğitim sistemimize sokmak kamu kaynaklarını israf etmektir. Eğitim-İş olarak, Anayasamıza, yasalara ve yönetmeliklere açıkça aykırı; laik ve bilimsel eğitimle taban tabana zıt ÇEDES protokolünü yargıya taşıdık. Tüm Türkiye’de eğitim dışı kurumlarla, gerici dernek ve vakıflarla imzalanan protokollere ve projelere karşı “Çocukları korumak, vatanı korumaktır” anlayışıyla alanlardayız” diye konuştu.

Arsız Kuşatmaya “Dur” Diyoruz
Tüm Türkiye’de alanlarda olduklarını dile getiren Ergin; “eğitime ve çocuklarımıza sahip çıkıyoruz” dedi. Ergin; “Eğitim-İş olarak bu arsız kuşatmaya “dur” demek için bir kez daha harekete geçiyoruz. Yoksulluk sınırının altında olan maaşlarımızın enflasyon karşısında sürekli erimesini protesto etmek için, Mesleki itibarımıza yapılan saldırılara ve haklarımızı gasp etme girişimlerine karşı çıkmak için, Çocuklarımızın eşit ve nitelikli eğitim hakkının gasp edilmesine karşı durmak için, Eğitim dışı kurumların, dernek maskesi takmış tarikatların sistematik olarak eğitime dahil edilme girişimlerine boyun eğmeyeceğiz” şeklinde konuştu.