Adana’da bu yıl 7.’si organize edilen; ‘Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde duygusal anlar yaşandı. Adana Emniyet Müdürlüğü’nün kurduğu stantta görevli bir polis memurunun, bir yaşına giren kızı için sürpriz bir doğum günü kutlaması yapıldı. O anlara tanık olan, ‘Zekiye’ adındaki küçük bir çocuk, önce onları uzakta izledi; sonra cesaretini toplayıp, stanttaki polise; “Benim hiç doğum günüm kutlanmadı” diyerek yürekleri dağladı. Ekipler seferber oldu; küçük kız için hemen bir doğum günü kutlaması gerçekleştirdi; ona oyuncak bebek ve rengarenk balonlarla çeşitli hediyeler verip, keyifli bir an yaşamasını sağladı.

surpriz

SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde görevli Kübra Bulut ve kendisi gibi polis olan eşi İsmail Bulut, ‘7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde görevli olup, kızları Masal’ın ilk doğum günü, festivale denk gelince; mesai arkadaşları onlara anlamlı bir jest yaptı. Kendi aralarında para toplayıp, ‘Masal Mavi’ için özel bir doğum günü pastası hazırlatan polisler, Kübra ve İsmail Bulut’u da Adana Emniyet Müdürlüğü’nün standına davet edip, burada kızlarıyla birlikte doğum gününü kutlamasını sağladı.

DUYGULANDIRAN JEST

Evden çıkıp, tek başına festival alanına gelen ‘Zekiye’ adlı 9 yaşındaki bir kız çocuğu da o anları, önce uzaktan izledi; sonra da cesaretini toplayıp standa gelerek, buradaki görevli polislere; “Benim hiç doğum günüm kutlanmadı” dedi. Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Semra Kan, bu durum karşısında duygulandı, ardından da ekibini küçük kız için seferber etti. ‘Masal Mavi’ için hazırlanan sürpriz doğum günü, ‘Zekiye’ için bir kutlamaya dönüştürüldü.

İLK DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Küçük kız için rengarenk balonlar şişirildi; pastanın başına geçen Zekiye de hayatında ilk kez doğum günü pastasının üzerindeki mumları üfledi; sonra da polis abla ve ağabeylerinin kendisi için aldığı bebek gibi çeşitli oyuncakları kabul etti; onlarla stantta oyunlar oynayıp, keyifli anlar yaşadı. 9 yaşında ilk kez doğum gününü kutlayan küçük kız da polislere sarılıp, onları yanaklarından öperek, jeste jestle karşılık verdi. Polisler, yine kendi aralarında topladıkları parayı da küçük Zekiye’ye harçlık olarak verdi.