26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Dolu Ve Yağış Adana Çiftçisini Üzdü…

Dolu Ve Yağış Adana Çiftçisini Üzdü…

İncelemelerde bulunarak çiftçilerle görüşen Adana Çitfçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Seyhan ilçemize bağlı, Camuzcu, Kayışlı, Karayusuflu, Çaputçu ve Köylüoğlu Mahallelerinin de içinde yer aldığı bölgede 23 Mayıs günü saat 13.30 sularında şiddetini artıran yağış ve dolunun çiftçiyi üzdüğünü ve tabi bir afetin söz konusu olduğunu bildirdi.
20 BİN DEKAR ALANDA ZARAR OLUŞTU
Yaklaşık 20 bin dekar alanda aşırı yağış ve doludan kaynaklı ciddi bir zarar oluştuğunu vurgulayan Başkan Doğru, “Zarar gören tarım alanlarındaki ürünleri ciddi bir masrafla hasat aşamasına getiren üreticilerimiz zor durumdalar. Ekili ürünlerdeki zararın yaklaşık %30-80 civarında olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.
Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, tarımsal faaliyetlerin adate doğa ile bir savaş olduğunun bir kez daha görüldüğüne dikkati çekerek, oluşan zarar nedeniyle zor durumda kalan çiftlilerin destek beklediğini ifade etti.
Doğru, zirai kredi vadelerinin uzatılması ve çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden destek beklediklerini vurguladı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir