27 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Dolandırıcı yakalandı…

Dolandırıcı yakalandı…

Adana’da bankamatikte işlem yapan emeklileri yardım etme bahanesi ile dolandıran 38 yaşındaki Tuncay T, kolundaki saat ile cep telefonundan teşhis edilerek yakalandı.

Merkez Yüreğir İlçesi’nin Şehit İlbey Gülbey Caddesi’ndeki banka şubesine gelen 75 yaşındaki Mehmet Ateş, bankamatikten para çekmek için sıraya girdi. Önünde bekleyen emekli, işlem yapmasını bilmediği için sırada bekleyen Tuncay Turan’dan yardım istedi. Tuncay Turan’ da sırada bekleyenlerin güvenini kazanmak için işlemi yapıp, yardım isteyen emeklinin maaşını eksiksiz olarak verdi. Sıra kendisine gelen Mehmet Ateş de Turan’dan yardım istedi. Ateş’in maaş kartını alan Turan, para çekme işlemini yaptı. Turan, kartı geri çıkartıp Ateş’e uzatarak, “Amca bu makine bozuldu, para vermiyor. Sen başka bir şubeye git” dedi. Bu sırada da makinenin verdiği parayı fark ettirmeden cebine koyup, sıradan çıkıp gitti. Bankaya giren Mehmet Ateş’in işlemini yapan görevli maaşın bir kaç dakika önce çekildiğini söyleyince dolandırıldığını anlayan yaşlı adamın şikayeti üzerine polis çalışma başlattı.

Aynı yöntemle 2 emeklinin daha parasının çalındığını belirleyen polis, güvenlik kamerası kayıtlarından dolandırıcının Tuncay Turan olduğunu tespit etti. Dolandırıcılık suçundan poliste çok sayıda kaydı bulunan Turan’ın Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’nde yaşadığını tespit eden ekipler, evine baskın düzenledi. Tuncay Turan’ın olay sırasında elinde bulunan cep telefonu ile kolundaki saatin görüntülerdeki ile aynı olduğu tespit edildi. Tuncay Turan, ekipler tarafından gözaltına alınarak Adana’ya getirildi. Suçunu itiraf eden Turan tutuklandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir