19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / DİSK Emekli Sen Akdeniz Bölge Başkanı Veli Ersoy:İnsanca bir yaşam talep ediyoruz…

DİSK Emekli Sen Akdeniz Bölge Başkanı Veli Ersoy:İnsanca bir yaşam talep ediyoruz…

 

Emekliler haftası ve emekliler günü dolayısıyla ülke genelinde aynı saatte bir basın açıklaması yapan DİSK Emekli Sen Şubeleri, dün Atatürk Parkında bir araya gelerek, insanca yaşam taleplerini bir kez daha haykırdılar. Akdeniz Bölge Başkanı Veli Ersoy, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. “ Dünyada 28 Haziran-4 Temmuz Emekliler Haftası, ülkemizde ise 30 Haziran Emekliler Günü olarak kutlanıyor. Fakat içinde bulunduğumuz somut ekonomik ve politik koşullar göz önüne alındığında Türkiye’deki emekliler ne emekliler haftası ne de emekliler gününü kutlayabiliyor. Türkiye’deki emekliler, yıllar boyunca üretimin esas unsuru olarak alın teri dökmüşken, bugün açlık sınırı altındaki gelirleriyle yaşam mücadelesi veriyor. Hal böyle iken; emekliler haftası kutlama değil mücadele şiarıyla belirleniyor.”

Ersoy ayrıca şöyle konuştu. “ Emekliler, içinden geçtiğimiz ekonomik ve politik kriz döneminde; “istikrar” söyleminin yalnızca yoksullaşmada istikrarda görülebildiği bu dönemde, açlık sınırındaki büyük artışlar ve alım gücündeki ciddi düşüşler karşısında hem bayramı hem de emekliler haftasını “insan onuruna yakışır bir emeklilik yaşamından olabildiğince uzak karşılıyor. Bu düzen; bayram, emekliler haftası, yılbaşı ya da maaş günü dinlemiyor. Bu düzen, soframızdan dilim dilim ekmek eksiltmeye; torunlarımızın bayram harçlıklarından kırparak köprülere, buzdolabımızdan çalarak duble yollara, hastane masrafımızı katlayarak ranta, talana ve yağmaya yatırıyor. Bu düzen, emeklilerin gününden, bayramından, yaşamından çalarak hayatta kalıyor. Ancak emekliler, ne bayramdan ne de yaşamlarından çalanlar karşısında sinip susmuyor.”

Ersoy açıklamasının sonunda,” DİSK Emekli-Sen, milyonlarca emeklinin sesi olmayı; emekliler haftasının da bayramların da emeklilerin hak ettiği biçimde kutlanması için mücadele etmeyi sürdürüyor! Yaşanabilir bir ülke için, nitelikli kamusal hizmete erişebilmek için, torunlarımıza eşit, demokratik ve adil bir dünya bırakabilmek için örgütlenmeye; hak ve taleplerimizi bir ağızdan ve yüksek sesle haykırmaya devam ediyor! Yorgun demokratların değil; demokrasi ve sınıf mücadelesinden emekli olmayanların sendikası DİSK Emekli-Sen; iktidarın yanlış ve yanlı politikaları, ekonomik krizler ve halkı kobay olarak gören siyasiler karşısında emeğin dokuduğu her ilmeğin karşılığını talep etmeyi sürdürüyor. Dün ilmek ilmek bugünü dokuyan emekliler; bugün de yarını işçilerle, emekçilerle, gençlerle, kadınlarla hep birlikte örmeye devam ediyor. Emekliler haftasında, insanca bir yaşam talep eden tüm emeklilere sözümüzü bir kez daha hatırlatıyoruz: Bu âlemin bizim olduğu günlerde, emekliler haftasını şenliğe çevirecek; o güne kadar mücadeleden vazgeçmeyecek, hiçbir zaman demokrasi ve sınıf mücadelesinden emekli olmayacağız!” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir