19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / DİSK Çukurova Bölgeden Basın Açıklaması…

DİSK Çukurova Bölgeden Basın Açıklaması…

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Çukurova Bölge Temsilciliği Atatürk Parkı’nda basın açıklaması yaparak zamlar ve vergi artışlarını eleştirdi.

“Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan bu düzene karşı sesimizi yükseltiyoruz” diyen DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Yaşar Gündoğdu, “Gelirde adalet, vergide adalet istiyoruz!” dedi.

“Zamlar ve vergi artışları durmak bilmiyor” diyerek konuşmasına başlayan Gündoğdu, seçimlerden önce kaşıkla verilen ne varsa şimdi kepçeyle, kazanla geri alındığına dikkat çekti.

“Bugün işçiler konuşacak; bugün herkes işçileri dinleyecek, çünkü ne zorluklar yaşadığımızı biz biliyoruz” şeklinde sözlerini sürdüren Gündoğdu, bu zamlarla, bu vergilerle geçinemediklerini iddia etti.

 

Enflasyonun sıfıra düştüğünü ilan edenlerin masallarına karınlarının tok olduğunu belirten DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Yaşar Gündoğdu, “Çarşıda, pazarda, markette faturalarda karşı karşıya kaldığımız gerçeği biz biliyoruz. Düşük gösterilen TÜİK enflasyonu yüzünden alım gücümüzü kaybediyoruz. Türk Lirası hızla değer kaybettikçe her gün daha da yoksullaşıyoruz. Paramız pul oldukça, emeğimiz ucuzluyor, satın alma gücümüz azalıyor, ülkemiz fakirleşiyor. Türkiye’nin tüm değer ve güzellikleri, ülkemizin tüm kaynakları yabancı sermaye ve dolar milyarderleri için ‘kelepir mala’ dönüşüyor. Paramız değer kaybettikçe bu ülke daha yoksul ve daha bağımlı hale geliyor” şeklinde tepkisini dile getirdi.

“NEYİMİZİ KISKANIYORLAR?”

“Dünya bizi kıskanıyormuş neyimizi kıskanıyorlar?” şeklinde serzenişte bulunan Gündoğdu, “Dünyanın ucuz emek cenneti haline dönüştürülmesini mi? Tüm ücretlerin asgari ücret düzeyine çekilmesini mi? Asgari ücretin ortalama ücret haline gelmesini mi? Neyimizi kıskanıyorlar? Avrupa’da en düşük asgari ücretin Türkiye’de olmasını mı? İşçileri düşük ücretlere mahkum etmek için sendikal halkların gasp edilmesini mi? Dünyada grev ve örgütlenme hakkının en çok gasp edildiği 10 ülkeden biri olmamızı mı” diye sorguladı.

“Emekliler bu ülkenin yurttaşı değil mi?” şeklinde sorgulamaya devam eden Gündoğdu, yıllardır emek vermiş, çalışmış, üretmiş alın teri dökmüş milyonlarca emeklinin açlığa mahkum edildiğini iddia etti. Emeklilerin asgari ücretin bile altında 7 bin 500 liraya layık görüldüğünü kaydeden Gündoğdu, “Adalet nerede, insanlık nerede, vicdanlar nerede?” diye sordu. Gelirde adaletin olmadığı gibi vergide de adaletin olmadığına vurgu yapan DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Yaşar Gündoğdu, “Düşük belirlenen vergi dilimleri yüzünden milyonlarca işçi yıl içinde üst vergi dilimine geçiyor. Patronların vergileri sıfırlanırken, biz dilim dilim soyuluyoruz. KDV-ÖTE gibi tüketimden alınan dolaylı vergilerin artırılması ile yük yine bizim sırtımıza biniyor. Soruyoruz; İşçiyle patronun aynı oranda vergi vermesi adil mi?” şeklinde konuşarak, patronların kâr rekorları kırdığına vurgu yaptı.

Bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini ürettiklerini ve haklarını istediklerini belirten Gündoğdu, “Zengin daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan bu düzene karşı sesimizi yükseltiyoruz. Gelirde adalet, vergide adalet istiyoruz” çağrısı yaparak, taleplerini şöyle sıraladı:

• KDV-ÖTV gibi adaletsiz dolaylı vergiler düşürülsün.

• Gelir vergisi tarife ilk dilim oranı ücretlilerde yüzde 10’a düşülsün.

• Vergi tarife dilimleri artırılsın.

• Ücretlerden ve tükettiklerimizden değil, kardan, ranttan daha fazla vergi alınsın. Az kazananın az, çok kazanın çok vergi ödediği bir vergi düzeni kurulsun.

• En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine çekilsin ve tüm emekli aylıkları bu oranda artırılsın.

• İşçi sınıfının yaşadığı gelir kaybını telafi etmesinin en önemli yolu, sendika ve grev hakkıdır. Bu hakların kullanımı önündeki tüm engeller kaldırılsın.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir