26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / “Dezenfektan” skandalı…

“Dezenfektan” skandalı…

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tanesi 1675 TL’den 500 adet otomatik sensörlü dezenfektan cihazı sipariş etti. Siparişlerin Adana’ya geldiği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan WhatsApp grubundan okul ve kurum müdürlerine duyuruldu.
Şube müdürleri tarafından yazılan mesajlarda iban numarası verilerek cihaz bedeli olan 1675 TL’nin bu hesaba yatırılması istendi. Söz konusu ücreti yatıran okulların grup üzerinden değil özelden bilgi vermeleri rica edildi.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, konuyla ilgili çok fazla şikayet aldıklarını belirterek bu uygulamanın bir “virüs fırsatçılığı” olduğunu söyledi. Fırsatçılığın bürokratlar tarafından yapılmasının bir skandal olduğunu belirten Sümer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi de verdi.

İHALE YAPILDI MI?
Sümer önergesinde Adana’dan yaşanan skandalı anlatarak şu soruları yöneltti:
-Okullara dezenfektan cihazı alımı için bir ihale yapılmış mıdır?
-İhale yapılmışsa ihaleyi hangi firma, hangi koşullarda kazanmıştır?
-Bir ihale yapılmamışsa Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü hangi yetkiye dayanarak bu cihazlardan sipariş etmiştir ve okul müdürlerinden cihazdan almalarını istemiştir?
-Cihazların alınması zorunlu olması bile müdürleri ve kurum yöneticilerini bu cihazlardan almaya yönlendiren Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri hakkında bir soruşturma açılmış mıdır?

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir