26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / DERVİŞ CEYHAN’DA

DERVİŞ CEYHAN’DA

Adanalı Tiyatro Sanatçısı Gürsel Fırat’ın, 8 yıldır Türkiye genelinde sahnelenen “Derviş” adlı Oyunu, 7 Şubat’ta ESNAF KEFALET KREDİ KOPARATİFİ SALONUNDA ceyhanlılarla buluşuyor.
Kurduğu ADA Tiyatrosu’yla çıktığı Anadolu yollarında 8 yılda bir çok kente giden Gürsel Fırat, “Derviş” adlı tek kişilik oyununu bu kez ceyhanlı tiyatro severler için sahneliyor.

“Seni Anlatabilmek Seni” adını da taşıyan oyunda; özü ve sözü bir olan, yol gösterici ve ışık kaynağı “Bir Bilge Derviş”in gözüyle dünyaya bakılıyor ve onun yüreğinden yükselen şiirler, ağıtlar, türküler ve destanların yanı sıra Yunus, Emre, Mevlana, Pir Sultan, Nazım Hikmet, Cahit Külebi, Hasan Hüseyin, Ahmet Arif, Aziz Nesin, Orhan Veli gibi şairlerin şiirleri eşliğinde Anadolu insanının Mustafa Kemal’e bir derviş postuyla gidişi anlatıyor.
Gürsel Fırat, oyununu şu ifadelerle anlatıyor: “Eserin olan milli mücadeleyi ve Cumhuriyeti anlamadık, anlatamadık. Ey sevgili Atatürk, isterdin ki, yurttaşların bağımsız olsun, ilkellikten, bilgisizlikten, onursuzluktan, yoksulluktan, hurafelerden, din ve çıkar sömürücülerinden kurtulsun, ilerlesin, gelişsin, her alanda kalkınsın, ortaçağdan çıksın, çalışsın ve hayatının güzelliklerini paylaşsın, dilediği gibi ibadet etsin, huzur içinde yaşasın, bir daha da Batı’nın kölesi olmasın! Ama biz senin idealini, başarılarını, halkımıza, gençlerimize anlatmada yetersiz kaldık, özür dileriz senden. Tekkenin garibi yoktur. Garibin tekkesi vardır. Bu yüzden Mustafa Kemal Atatürk demiştir ki: “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir