18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / ‘Cumhuriyet’in Çocukları’ Belgeseli İzleyici ile Buluştu…

‘Cumhuriyet’in Çocukları’ Belgeseli İzleyici ile Buluştu…

Belgesel, Kurtuluş Savaşı’nın ilk yıllarına odaklanarak izleyicileri tarihi bir yolculuğa çıkardı. Seyhanspor Kulübü’nün 100. yılını kutlamak amacıyla hazırlanan bu belgesel, Adana’nın milli mücadeleye inanmış güçlü bir ekibin çabalarıyla nasıl kurulduğunu ve futbolun birleştirici gücünün toplumu nasıl etkilediğini anlatıyor.

Gala etkinliği, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nu dolduran sanatseverler tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılandı. Seyhanspor Kulübü Başkanı Zekeriya Turanbayburt, belgeselin Cumhuriyet‘in 100. yılını kutlamak çin çok önemli bir katkı sunduğunu belirtti. Ayrıca, bu belgesel sayesinde Seyhanspor’un tarihini ve geçmişini koruma şansı elde ettiklerini ifade etti.

Belgeselin yönetmeni Zafer Özgentürk, galada yaptığı konuşmada emperyalizmin zarar veren bir sistem olduğunu vurgulayarak, milli mücadelenin bu barbarlığa karşı sürecek bir mücadele olduğuna inandığını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da belgeselin futbolun sadece bir spor dalı olmadığını gösterdiğini ve ülkenin kurtuluşunda nelerin feda edildiğini hatırlattı. Belgeselde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu etkinlik, Seyhanspor’un köklü geçmişini ve milli mücadeleye olan katkısını anlamak için önemli bir kaynak olarak hizmet edecektir.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir