Adana’da düzenlenen ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Sivil Toplum Buluşmaları Çalıştayı’na sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen çalıştayda, sivil toplum kuruluşlarının önemi ve kamu ile iş birliğinin geliştirilmesi konuları ele alındı.

“Cumhuriyetin 100. Yılında Sivil Toplum Buluşmaları Çalıştayı’na Adana’da bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün koordinesinde, sivil toplum kuruluşlarının önemi, tarihi gelişimi ve kamu ile iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Sivil Toplum Buluşmaları Çalıştayı’na Vali Yardımcısı Dr. Mustafa Yiğit ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmalarını gerçekleştiren İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdür Recep Kurtoğlu, sivil toplum kuruluşlarının öneminden ve ilimiz özelinde yapılan çalışmalardan bahsetti. Adana’da sivil toplum kuruluşlarına Cumhuriyet’in 100. yılında sivil toplum sektörünün gelişimi, derneklerin denetiminde incelenen hususlar, derneklere rehberlik faaliyetleri, Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü’nün 8 numaralı tavsiyesi, proje destek sistemi konularında bilgilendirme sunumu ile Yardım Toplama Kanunu ve Yardım Toplama Yönetmeliği kapsamında bilgilendirmede bulundu.
Vali Yardımcısı Mustafa Yiğit, konuşmasında toplumun her alanına ulaşabilecek sivil toplumun kuruluşlarının bulunduğunu kaydederek, bir ülküdeki sivil toplumların gelişmişliğinin o ülkenin gelişmişlik düzeyini gösterdiğini belirtti. Sivil toplum kuruluşlarına çok geniş haklar tanındığını ifade eden Yiğit, Türkiye’nin sivil toplum kuruluşları konusunda iyi bir konumda olduğunu söyledi.
Çalıştayda katılımcılara Yardım Toplama Kanunu ve Yardım Toplama Yönetmeliği konularında panelle eğitim verildi. İnteraktif bir şekilde yapılan istişarelerin ardından ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Sivil Toplum Buluşmaları’ çalıştayı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.