4 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Çukurova’da Bölgesel Kalkınma Hedefleri Belirlendi…

Çukurova’da Bölgesel Kalkınma Hedefleri Belirlendi…

ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, bölgenin kalkınması için Türkiye’deki tüm yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının bölgesel kalkınmayı esas alması gerektiğini vurguladı. Başkan Kış, bölgede ‘Finansa Erişim’ başlıklı bir toplantı düzenleneceğini, tarım sektörüne yönelik olarak da ‘Tarım Zirvesi’ planladıklarını belirtti.

Başkan Kış, Çukurova Bölgesi’nde uygulamalı ustalık eğitim merkezinin açılması ve sektörel personel ihtiyaçlarının belirlenmesi gibi konularda adımlar atılacağını ifade etti. Depremle ilgili olarak da “Bölgemizde Depremle Yaşamak” başlıklı bir panel düzenleneceğini kaydetti.

Toplantıya katılan ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Üyesi ve CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, bölgesel kalkınmanın birlikte hareket edilerek sağlanabileceğine dikkat çekti. Gülcan Kış, Adana ve Mersin’in özel teşvik bölgesi kapsamına alınması gerektiğini belirtti.

Bu toplantı, Çukurova Bölgesi’nin ekonomik kalkınmasını hedefleyen stratejik adımların atılmasında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu planlar, bölgenin sosyal ve ekonomik potansiyelini en üst seviyede kullanmayı hedefliyor.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir