21 Mayıs 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Çukurova Ritim ve Müzik Topluluğu’nda meslektaşlarını anma konseri…

Çukurova Ritim ve Müzik Topluluğu’nda meslektaşlarını anma konseri…

Çukurova Ritiam ve Müzik Topluluğu düzenledikleri halk konserinde 6 Şubat depreminde yaşamını yitiren öğretmenleri andı.
Çoğunluğu öğretmen olan farklı meslek gruplarından 70 gönüllünün birleşmesiyle oluşan ritim ve müzik topluluğu, 6 Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinde 16 öğretmenin yaşamını yitirmesi üzerine, repertuvarlarını meslektaşlarını anmak için yeniden düzenledi. En acılı, en ümitsiz olunan deprem sonrası süreçte meslektaşlarını unutmamak ve unutturmamak adına bir araya gelen üyeler Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde halk konseri verdi. Depremde yaşamını yitiren öğretmenler, Muhyiddin Abdal’ın ‘İnsan İnsan’ parçası ve hazırlanan video ve slaytlarla anıldı. Türk Halk ozanlarının pek çok eseriyle seyircilerine seslenen grubun koro şefliğini ise Sungurbey Anadolu Lisesi Müzik öğretmenleri Bülent İlçin ve Bülent Dulum yaptı.
Konserde daha çok Türk Halk Müziğinde kullanılan bağlama, kaval, cura, kopuz, bendir, erbane, asma davul, darbuka, kaşık gibi enstrümanlar kullanıldı. Ayrıca topluluk müzikte doğu ve batı sentezini harmanlayarak batı müziği enstrümanları olan piyano, gitar, yan flüt, basgitar, bateri, keman gibi enstrümanlarla da geceye eşlik etti. Solo ve koro performansların olduğu konserde Yeşilçam temalı, dinleyiciye nostalji duyguları yaşatacak bir tane Türk sanat müziği eseri ve 90’lar Türk pop müziğinden bir tane eser de seslendirildi. Konsere gelen izleyiciler eserleri dinlerken hüzün, coşku, neşe, ayrılık sevinç gibi duyguları bir arada yaşadı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir