26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Kültür-Sanat / ÇUKUROVA BELEDİYESİNDEN AÇILIŞ…

ÇUKUROVA BELEDİYESİNDEN AÇILIŞ…

Etkinliğe Orhan Kemal ve Turhan Selçuk’un çocukları da katılırken Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Yol, park her zaman yapılır ama sanata katkı koymak, bu toprakların değerlerine sahip çıkmak çok daha güzel” diye konuştu.

YAŞASIN ORHAN KEMALLER, YAŞASIN TURHAN SELÇUKLAR

Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi ile Turhan Selçuk Sanat Okulu’nun açılışı görkemli ve duygusal anlara sahne oldu. Orhan Kemal’in oğulları Nazım-Işık Öğütçü, Turhan Selçuk’un edebiyatçı eşi Füruzan, sinema eleştirmeni kızı Aslı Selçuk, film yönetmeni Ali Özgentürk, kaligrafi ustası Etem Çalışkan açılış için Adana’ya geldiler. Konukların tek tek söz alıp duygularını dile getirdiği ve şiir dinletisinin beğeni topladığı geceye ağır hasta olduğu için Fikret ve Filiz Otyam çifti katılamadı. Fikret Otyam’ın gönderdiği “Orhan Kemalli yıllar” mesajı okunurken salondan büyük alkış koptu.

‘’Belediye Başkanı seçildiğim günden bu yana en büyük heyecanı bu gece yaşıyorum’’ diyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ‘’Çok güzel açılışlar yaptık, tesisler açtık, parklar yaptık. Ama yol, park her zaman yapılır. Sanat başka bir şey’’ diyerek duygularını dile getirdi. Göreve geldiğinde Çukurova’da bir tek sergi salonu bile olmamasını yadırgadığını belirten Başkan Çetin, ‘’Eminim ki bu durum Çukurova’da yaşayan her vatandaşımızın yadırgadığı bir durumdu. Şu an Çukurova’da 3 sergi salonu var ve bu sayıyı daha da artıracağız. Çukurova’yı sanata en büyük katkıyı sunan kent yapacağız’’ diye konuştu.

Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Festivali, Orhan Kemal Edebiyat Festivali ve Yılmaz Güney Film Festivali’ni 2015 yılı içinde gerçekleştireceklerini müjdeleyen Başkan Çetin, “Turhan Selçuk ve Orhan Kemal aslan gibi bir Adanalıdır ve biz söz verdiğimiz gibi Adana’nın yetiştirdiği değerlere sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Orhan Kemal’imizin adı şu an bulunduğumuz bu merkezde, burada yaşayacak. Turhan Selçuk Sanat Okulumuz çok büyük sanatçılar yetiştirecek. Bu cevher her Adanalıda var. Ben buna yürekten inanıyorum” dedi.

Konukların tanıtımı sıra kendine geldiğinde Adanalı film yönetmeni Ali Özgentürk’ün gözyaşlarına hâkim olamadığı fark edildi. Törende Orhan Kemal’in oğulları Nazım-Işık Öğütçü, yazar Füruzan, sinema eleştirmeni Aslı Selçuk, film yönetmeni Ali Özgentürk, kaligrafi ustası Etem Çalışkan ve fotoğraf sanatçısı Haluk Uygur’a Başkan Çetin tarafından teşekkür plaketi ve çiçek verildi. Işık Öğütçü de Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e “Babamızın adını yaşatıyorsunuz” diyerek teşekkür plaketi takdim etti. Törenin ardından davetlilerle birlikte peş peşe yapılan iki açılışın ardından Füruzan, Ethem Çalışkan ve Öğütçü kardeşler kitaplarını, Fikret Otyam’ın kitabını da Başkan Soner Çetin imzaladı. Adanalı ressamlar, Altınoran Sanat Platformu ve Geleneksel Sanatlarla Uğraşan Sanatçıların ortak sergisiyle birlikte düzenlenen 7 sergi davetlilerden büyük beğeni aldı. Gecenin sonunda verilen kokteylin ardından Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, konuk sanatçılara bir yemek daveti verdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir