27 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / “ÇÖZÜM KISIRLAŞTIRMA”

“ÇÖZÜM KISIRLAŞTIRMA”

HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık, belediyelerin yeterince kısırlaştırma yapmadıklarından yakındı ve tek çözümün “Kısırlaştırma” olduğunu söyledi.

Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen törene Adana Veterinerler Odası Başkanı Nihat Köse, DOHAYKO Başkanı Gamze Ünlü, KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım, Hayvanseverler ve ev HayKonfed Başkanı Nesrin Çıtırık katıldı.

HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık yaptığı konuşmada, Türkiye’de en vizyoner, gerçekçi, mevzuata ve sokağın sorunlarına ve çözüme hakim olan veterinerlere teşekkür etti, “ Her zaman aklın, sağduyunun, mantığın ve çözümün yanındasınız. Bugün burada size naçizane teşekkürümüzü sunmak istiyoruz. Belediye hizmetleri çok sınırlı. Tedavi ve nerede fakir fukara köpek varsa veya sokaklarda bakıma muhtaç köpek olunca kedi ve köpek hemen gönüllülerimize Veterinerlere koşuyoruz.” diye konuştu.

Veteriner Hekimler Odası Adana Şube Başkanı Nihat Köse, sokak canları için verilen mücadelelere hayran olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Sizler çok ciddi mücadeleler vriyorsunuz. Türkiye’nin bütün veteriner hekimleri çok ciddi hayvanseverdir. Bu iş hayvanları sevmeden yapılacak bir iş değildir. Sahipsiz hayvanlar diye bir deyim var. Arkadaşlarımız bilirler. Ben ilk günden beri buna karşı çıkanlardanım. Sahipsiz hayvan yoktur. Sokak hayvanlarının sahibi belediyelerdir. Belediyeler o hayvanların sağlıklarıyla uğraşmak, tedavilerini yapmak, kısırlaştırma yapmakla yükümlüdürler. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bence güzel olan barınağı var ama sokak hayvanlarını kısırlaştırmak için yeterli değil. Bütün ilçeler birer barınak kurmalı. Bütün belediyeler yeterince veteriner hekim istihdam etmeli. Biz Adana Veteriner Odası olarak daha önce böyle bir çalışma yapmıştık. Bize üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Kısırlaştırmaktan başka bir yolu yoktur. Bunun başka türlü şu çözüm değil. Çok iyi besleyelim ama kısırlaştırmayalım. Bu bir kısır duygu olarak devam eder. Sokakta yaşayan hayvanlar yeterince beslenemiyorlar. Biz de kısırlaştırmamaya devam edersek hep beraber bu işin altında kalacağız. Bütün belediyelere çağrımız mutlaka bu işin çok önemli bir iş olduğunu ve kısırlaştırmadan başka bir yolların zorundalar. Belediye başkanlarına birtakım kurallar geldi ama uymazlarsa yaptırımları yok bu işin. Yapmıyor, ilgilenmiyor. Oluyor, bitiyor. Bu işe duyarlı belediye başkanlarının seçilmesini bunun önemine vurgu yapmak istiyorum.”

Yerel seçimler öncesi Atatürk Parkı’nda kısırlaştırma standı açan ve imza toplayan HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık, Sokak Canlarına emeği geçen oda başkanına, gönülllere, Veteriner Hekim Mete Betin’i plaketle ödüllendirdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir