27 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Çocuk Felci Günü etkinliklerle kutlandı…

Çocuk Felci Günü etkinliklerle kutlandı…

Dünya Çocuk Felci Günü Adana’da da kutlandı. Adana Güney Rotary Kulübü tarafından kurulan ritm grubu ve Adana Büyükşehir Belediye Bandosu’nun eşliğinde Atatürk Parkı’nda etkinlik düzenlendi. Adanalılar etkinliğe büyük ilgi gösterdi.

Coşkuyla kutlanan etkinlikte bir açıklama yapan Güney Rotary Kulübü Başkanı Nilgün İnal, ”Rotary 1985 yılında dünya çocuklarını, çocuk felci (polio) hastalığının kalıcı sonuçlarından kurtarabilmek amacıyla Polio Plus kampanyasını başlattı. Rotaryenlerin Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), çeşitli ülkelerin hükümetleri ve Bill & Melinda Gates Vakfı ile olan işbirliği sonucunda 2 milyarın üzerinde çocuğa doğar doğmaz aşı yapıldı; çocuk felci hastalığı dünya üzerinden %99 oranında silindi. 1988’de 125 ülkede 350 binin üzerinde vaka görülürken, bugün yalnızca Afganistan ve Pakistan’da görülmektedir. Türkiye’de son vaka 1998 yılında görülmüş olup , 2002 yılında Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi ile birlikte çocuk felcinden arındırılmış ülke sertifikası almıştır.
İşte biz de Güney Rotary Kulübü olarak ‘Dünya Çocuk Felci Günü’ olan 24 Ekim’de kulübümüz içinde kurduğumuz ritm grubu ve Adana Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Parkı’nda farkındalık etkinliğimizi gerçekleştirdik. Vatandaşlarımıza bu bilgilerin yer aldığı bloknotlar ve kalemler dağıttık. Günü coşkuyla kutladık vatandaşlarımızın çocuk felci farkındalığını artırdık” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir