23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / ÇGC GAZETE DAĞITICISINA YAPILAN SALDIRIYI KINADI…

ÇGC GAZETE DAĞITICISINA YAPILAN SALDIRIYI KINADI…

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, gazete dağıtıcısına yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

ÇGC’den yapılan yazılı açıklamada, Azadiya Welat ve Gündem Gazetesi’ni dağıtan Kadri Bağdu’nun, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada, demokratik toplumlarda gazetecilere ve gazetelerin herhangi biriminde çalışanlara yönelik saldırıların artık geride kaldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’nin hiçbir yerinde gazetecilere ya da gazete çalışanlarına karşı girişilen hasmane tutumu kabul etmemiz beklenemez. Ülkemizdeki yasa ve yönetmeliklerin yanı sıra oldukça ağır şartlar taşıyan Basın Kanunu’na göre yayın hayatını sürdüren gazetelerin ya da televizyonların yayın politikalarının toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi beklenemez. Hakaret unsuru taşıyan yayınlar olduğu düşünülüyorsa yargı yolu açıktır. Son dönemlerde oldukça gerilen toplumda yeni kaoslar yaratılması ülkemize zarar vermekten öte bir anlam taşımaz. Bu tür olayların son bulmasını diliyor, olayın faili ya da faillerinin bir an önce bağımsız yargı önüne çıkarılmasını ümit ediyoruz. Saldırıda ölen Bağdu’nun yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir