27 Temmuz 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan’dan kısa haberler…

Ceyhan’dan kısa haberler…

Osman BAKIR
Ceyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı evi kötü durumda olan fakir yaşlı ve kimsesiz 29 aileye birer daire ev yaptı.
Türkiye Kızılay Derneği Adana Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü tarafından Ceyhan’da kan bağışı evi açıldı. Bundan 8 ay önce açılan kan bağışı evinde bu güne kadar yaklaşık 6 bin vatandaş kızılaya kan bağışında bulundu.
Ceyhan’da bir üretici 2 bin 500 dekarlık portakal bahçesini dondan korumak amacıyla Amerika’dan ithal ettiği 18 adet rüzgârlı pervane kurdu. Sıcaklığın sıfırın altına düşmesi ile birlikte rüzgârlı pervaneler otomatik olarak devreye geçip çalışmaya başlıyor.
Ceyhan İŞKUR Müdürlüğü ile Ceyhan Ticaret Odası tarafından engellilere yönelik iş garantili meslek kursu açıldı. 4 aylık kurs sonunda kursiyerlere iş istihdamı sağlanacak.
Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SODES projesi kapsamında maddi imkânsızlıklar nedeniyle dershanelere gidemeyen liseli öğrencilere yönelik dershane açtı. Dershaneye gelen 300 öğrenciye üniversite hazırlık dersi veriliyor.
Öte yandan Ceyhan Belediyesi de açtığı dershanede yaklaşık 2 bin 400 öğrenciye ücretsiz eğitim veriliyor.
Ceyhan Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifi tarafından alınan 500 adet battaniye Ceyhan’daki Suriyeli mültecilere dağıtıldı.
Ceyhan Belediyesi yoksul vatandaşlara yönelik hayır çarşısı açtı. Hayır, sever vatandaşların hayır çarşısına sağladığı katkıyla ihtiyaç sahiplerine giyim ve çeşitli ev eşyası yardımı yapılıyor.
Ceyhan Belediyesi yeşil bir Ceyhan oluşturmak amacıyla kampanya başlattı. Kampanya kapsamında vatandaşlara yaklaşık 160 bin adet fidan dağıtıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir