26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan’da “Cinsel İstismar” Konferansı…

Ceyhan’da “Cinsel İstismar” Konferansı…

Ceyhan Belediyesinin katkıları ile Kamu işçileri sendikası tarafından “Çocuğa yönelik cinsel istismar ve korunma yolları” konferansı verildi .Ceyhan Murat Göğebakan Kültür merkezindeki konferansta konuşmacı olarak iletişim uzmanı Burçin Sarıcı Kozanlı,Uzman Pisikoloğ Cihan Esirgemez ile Avukat Salih Aydın katıldı.

Kamu işçileri sendikası tarafından düzenlenen konferans saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye gelen Kamu-işçi sen genel başkanı Ali Dinçer konuşmasını şöyle yaptı:

“Kamu işçileri sendikamız tarafından Çocuğa yönelik cinsel istismar ve korunma yolları konferansına hoş geldiniz. Değerli misafirlerimiz ülkemizde istismar olayları olmaktadır ve bu bir gerçektir biz sendika olarak bu tür olayların hem takipçisi olacağız hemde bu olayları aydınlatıcı olarak konferanslarımız devam edecek diyen Dinçer, Hükümetimizde bu konu ile ilgili ve yasal düzenlemelerin üzerinde hassasiyetle durmaktadır ve öte yandan Milli eğitim bakanlığımız bu konuda il,ilçe milli eğitim müdürlükleri ile çalışmalar yaparak öğrencilerimizi ve ailelerimizi bilinçlendirmek adına çalışmalar yapmaktadır.”

Kamu İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ali Dinçer’in konuşmasının ardından konuşmacı İletişim Uzmanı Burçin Sarıcı Kozanlı Çocuk ihmal ve istismardan koruma yolları hakkında konuşmasını slayt gösterisi ile yaptı. Kozanlı konuşmasında, “Çocuğa cinsel istismar diye bir gerçek var maalesef hem dünyada hemde ükemizde bu olayları yaşıyoruz. Bazı toplumlarda, bazı ülkelerde çocuk istismarları maalesef başka isimlerle kapatılmaya çalışılıyor ve diyorlar ki bu bir töre, örf, adet gibi bulgularla isim değiştiriyorlar hâlbuki bu olaylar çocuğa istismarı barındırıyor diyen Kozanlı 0-18 yaş arasındaki dönemin, çocukluk dönemi olarak tanımlandığını söyledi. Bu dönem içerisinde fiziksel veya ruh sağlığına zarar vermenin çocuk istismarı olduğunu belirten Gür, “Çocuğa bakmakla yükümlü kimseler ve diğer yetişkinler tarafından fiziksel, duygusal, zihinsel veya cinsel gelişimleri engelleyen ya da beden veya ruh sağlığına zarar veren, kaza sonucu olmayan durumlarla karşı karşıya bırakılmasına çocuk istismarı denmektedir. Çocuğun sağlığı, fiziksel veya psikolojik gelişimi için gerekli ihtiyaçların karşılanmaması ise çocuk ihmali olarak tanımlanmaktadır” dedi.
ÇÖZÜM İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞILMALI
Av. Salih Aydın ise konuşmasında” İstismarı önleme yükü çocukların küçük omuzlarına bırakılamayacak kadar ağırdır. Çocukların susmaması tabi ki önemli ama daha önemlisi çocukların anlattıklarına yetişkinlerin kulak vermesi ve hemen dikkate alıp çözüm bulmasıdır. Çocukları cinsel istismardan korumak ve istismarın sürdürülebilir olmasını önlemek başta öğretmenler ve psikolojik danışmanlar olmak üzere hepimizin sorumluluğunda. Bu konunun siyasi, toplumsal ve hukuki pek çok yönü olduğu göz önüne alınarak çözüm için hukukçular, sağlıkçılar, sosyal hizmet uzmanları, psikolojik danışmanlar ve eğitimciler hep birlikte çalışmalı” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir