Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in öncülüğünde coğrafi işaret belgesi alan Ceyhan, zeytin ve zeytinyağı üretimine özel bir festival düzenledi. 1. Ceyhan Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, renkli, neşeli ve coşkulu anlara ev sahipliği yaptı.

Festivalin ilk günü, ‘Zeytin Dalı Festival Korteji’ ile başladı. Stant açılışında Ceyhanlı üreticilerin ve kadın girişimcilerin zeytin ve zeytinyağı ürünleri sergilendi. Eski Master Chef Yarışmacısı Sema Fıçıcı, influencerlar Murat Çelik ve Fatih Doğru’nun jüri üyeliğinde düzenlenen ‘Zeytinyağlı Yemek Yarışması’ büyük ilgi gördü.

 

Yarışmada birinciliği kazanan Melike Atasever 20 bin lira ödül kazanırken, ikinci Aslı Duymaz 15 bin lira, üçüncü Nagehan Başaran ise 7 bin 500 lira ödül aldı. Festival kapsamında çocuklar için de etkinlikler düzenlendi. Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Ceyhanlı komşularıyla zeytin kurumu gerçekleştirdi ve çocukları da unutmadı.

 

Festivalin akşam etkinliklerinde My Academy Dance Ekibi’nin dans gösterisi ve Balsu Barsan’ın konseriyle coşku devam etti. Başkan Erdem, festivalin Ceyhan’ın markalaşma sürecine katkı sağlayacağını ifade ederek, etkinliğe katılan üreticilere ve destek verenlere teşekkür etti.