26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan belediye meclisi toplandı…

Ceyhan belediye meclisi toplandı…

Ceyhan Belediye Meclisi, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. Maddesi gereği 2019 yılı Eylül ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Kadir Aydar başkanlığında gerçekleştirdi.

Murat Göğebakan Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantı açılış ve yoklamanın ardından Atatürk ve aziz şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar gündem maddelerini değerlendirdi.

Millet İttifakı Meclis Üyesi İbrahim Üstün’ün sağlık problemleri nedeniyle meclis üyeliğinden çekilmesi üzerine yerine Durdu Ahmet Biberoğlu getirildi. Tecrübeli siyasetçiye meclis üyesi arkadaşları başarı temennisinde bulundu.

Gündem dışı önerilerin değerlendirilmesinin ardından, gündemin 3. maddesi, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikasına üye olunması ve yetki verilmesi talebi oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 4.maddesi, memur kadro ihdası ve iptalinin görüşülmesi talebi oy birliği ile kabul edildi. 5. madde, Geçici İşçi Vizeleri talebinin görüşülmesi talebi oy çokluğu ile kabul edildi. 6.madde, Halkla İlişkiler Müdürlüğü kuruluş , görev ve yönetmeliğinin görüşülmesi talebi, 7. madde, Basın Yayın Müdürlüğü kuruluş, görev ve çalışma esasları yönetmeliğinin görüşülmesi, 8.madde, Kıymet Takdir komisyonu oluşturulması talebinin görüşülmesi ile 9. madde ilçemizde bulunan taşınmazların satışı ve satış işlemlerinin yürütülmesi amacıyla encümene yetki verilmesi talebinin görüşülmesi ilgili komisyonlara sevk edildi.

BAŞKAN AYDAR: “TÜRKİYE’NİN EN ŞEFFAF BELEDİYESİ OLACAĞIZ”

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar gündem maddelerini değerlendirirken özellikle 10,11,12. maddelerde yer alan Gündüz Bakım Evleri konusunda açıklama yaptı. Başkan Aydar, “Ceyhan’a yapılacak hizmetler için herkese kapımız açık, kim olduğu önemli değil, hangi partili olduğu önemli değil. CHP’li, MHP’li, AK Parti’li olsun herkese kapımız açık. Gündüz Bakım Evleri hayırsever vatandaşlarımız tarafından talep edildi, değerlendirdik. Bu bizim en önemli projelerimizden birisidir, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitim göreceği, çalışan hanımefendilerin rahat edeceği çok kapsamlı eğitim kurumları yapıyoruz. Görüşmeleri AK Partili Meclis üyelerimiz de takip edebilir. Bizde ayrımcılık olmaz, usulsüz hiçbir iş bizim dönemimizde olmayacak. Tüm inşaatları denetliyoruz, usulsüz gördüğümüzü rapor ediyor daha önce yapılmış hataları ise yargıya bildiriyoruz. Kendi partilimi dahi mahkemeye verdim, araştırıp görebilirsiniz. Biz Türkiye’nin en şeffaf belediyesi olacağız, bu şehire hizmet noktasında parti ayrımı yapmaksızın herkese kapımız açıktır” dedi.

Hilal Işık Aşrak ve Şefika Akıtıcı Gündüz Bakım evlerinin görüşülme talebi oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 13. maddesi Ceyhan İlçesi, Sarımazı Mevkii, Liman Alanı Platform ve Boru Hattı Teklifi talebinin görüşülmesi, 14. madde Sarımazı Mevkii , Tersane ve Mendirek Dolgu Alanı ilave ve Revizyon İmar Planı Teklifi talebinin görüşülmesi, 15. madde Uygulama İmar planının talebinin görüşülmesi ve 16. madde, Belediye Evleri Mahallesinin isminin ‘Barış Mahallesi’ olarak değiştirilmesi talebi, ilgili komisyonlarda görüşmek üzere havalesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir