3 Mayıs 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Çetin; “Hedefimiz Avrupa”

Çetin; “Hedefimiz Avrupa”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bu sezon Sultanlar Ligi’nde mücadele edecek Çukurova Belediyesi Kadın Voleybol takımının hedefinin Avrupa’ya gitmek olduğunu belirtti.

DÜNYACA ÜNLÜ YILDIZLARI KADROSUNA DAHİL ETTİ

Bu sezon Sultanlar Ligi’nde mücadele edecek olan ve dünyaca ünlü yıldızları kadrosuna katan Çukurova Belediyesi Kadın Voleybol Takımı ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Başkan Çetin, “İlk 6 içerisine girerek, Avrupa Kupası’nda ülkemizi temsil edeceğimize inanıyorum. Ama sürpriz yapıp, daha yukarılara da çıkarsak şaşırmayın” dedi.

“DÜNYANIN EN İYİ KADIN VOLEYBOL LİGİ TÜRKİYE’DE”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, dünyanın  en iyi Kadın Voleybol Ligi’nin Türkiye’de olduğuna da dikkat çekerek, “Zaten  sonuçlardan belli.  Vakıfbank  Dünya Şampiyonu, Fenerbahçe bu yıl Dünya üçüncüsü oldu.  Eczacıbaşı Avrupa Şampiyonu oldu. Vakıfbank 5 kez üst üste Şampiyonlar ligi şampiyonu oldu.  Dünyanın en iyi oyuncuları da, bizde bizim ligimizde. Başarı anlamında Milli takımımız dünya dördüncüsü gözüküyoruz.  Ama kulüp takımları dünyanın en iyi liginde mücadele ediyorlar. Bunu herkes kabul ediyor. Burada bizim hedefimiz Avrupa.  Diyorlar ki düşmemeye oynayacak bir takım oluşturulsun, ‘Yok’ dedim. Biz adam gibi bir takım kuracağız ve ilk 6 Avrupa’ya gidiyor ve bunu kuracak bir takım oluşturduk. Ama sürpriz yapıp daha yukarılara da çıkarsak şaşırmayın. Bir dünya şampiyonunu yenmek kolay değil. Ama dünya şampiyonu ile başa baş oynayacak bir takım oynayacağından emin olun, yenilsek bile” diye konuştu.

“ÇUKUROVA BELEDİYESİ ADS OLARAK MAÇLARIMIZA ÇIKACAĞIZ”

Başkan Çetin, seyirci desteğinin takımlarına çok fazla olduğunu da vurgulayarak, “Demirsporlular da gelecek. Çünkü; Çukurova Belediyesi ADS olarak maçlara çıkacak. Koca bir camia da arkamızda. O da iyi oldu. İyi de bir fikstür avantajı olursa hedefimize ulaşırız. Ben istiyorum ki;  Adana takımı Avrupa’da oynasın. Elimizden geleni yaptık. Çok iyi transferler gerçekleştirdik. Sanki Milli Takımlar Karması gibi bir şey oldu” dedi.  Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin sözlerini daha sonra şöyle devam ettirdi:

“Adana Demirspor’da bir Balotelli nasıl  bir etki yarattıysa Voleybol’un Balotelli’si de bizim takımda. Ünlü İtalyan smaçör Lucia Bosetti’nin takımımızda olması bizim için çok önemli. Adana bir  cevher. Adana’da o kadar değerli oyuncular çıkması muhtemel ki, önlerini açtığın zaman aileler beni çok kişi arıyor ve ‘Çocuğum benim çok uzun boylu, voleybola ilgisi var, altyapıya verelim’ diyor. Şimdi altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncular takımın yarısını ben Adanalı çocuklardan oluşturursam ‘Oh’ diyeceğim, hedefe ulaştım diyeceğim. Onun dışında Ukrayna Milli Takımının pasör çaprazı dünyada ilk 5’i say desen  transfer ettiğimiz  Olesia Rykhliuk ilk 5’in içindedir. Peru Milli takımında  smaçör  Angela Leyva,Ukrayna asıllı Azerbaycanlı orta oyuncu Olena Kharchenko gibi yıldızları kadromuza dahil ettik.

“GEÇEN YILDAN BİR TEK OYUNCUMUZ KALDI”

Geçen yıldan en iyi oyuncumuz Pasör Çaprazı Dilara Bilge kaldı. Şimdi bu oyuncumuz bu sezon Olesia’nın yedeği olacak. ASKİ salonunda maçları oynayacağız. Şimdi zemini yaptırıyoruz. Dünya standartlarına göre salonu hazırlıyoruz. Bunun dışında Adana’da 4 tane de 2. ligde takımımız var. Bu takımlar da bizi ziyarete geliyor, ben gidiyorum. Pırıl pırıl çocuklar. Hepsi bizde oynamak istiyor.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir