18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / ÇAĞIMIZ TARIM VE SANAYİ ÇAĞI…
????????????????????????????????????

ÇAĞIMIZ TARIM VE SANAYİ ÇAĞI…

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, toplam 5 yeni organize sanayi bölgesi ve 15’e yakın küçük sanayi sitesinin kurulması için kentin tüm paydaşları olarak seferber olduklarını söyledi. Kıvanç, “Adana’nın yatırım ve üretim merkezine dönüşmesi için çabalıyoruz ”dedi.

Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Meclis Başkanı İsrafil Uçurum ve ADASO Yönetimi, Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Meclis Başkanı Osman Bağış ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek, bölgenin tarım ve sanayisinin durumunu görüştü.

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, burada yaptığı konuşmada sadece Türkiye’ye değil, dünyaya örnek olacak bir Borsa Kompleksinde bulunduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Tarım ve sanayi, ekonominin temel taşlarıdır. Adana’mız; tarihi, verimli toprakları, her türlü tarımsal üretimin gerçekleştirilmesine uygun iklimi, sanayisi ve ticaret kültürü ile Türkiye’nin en önemli illerinden biri konumundadır. Adana’nın Türkiye’nin  ikinci büyük bölgesel yatırım ve üretim merkezine dönüşmesi için hep birlikte çalışıyoruz. Bölgede birbirinden önemli yatırımların birçoğu başladı, birçoğunun ise çalışmaları bitirildi. Adana’da, toplam 5 yeni organize sanayi bölgesi ve 15’e yakın küçük sanayi sitesinin kurulması için kentin tüm paydaşları olarak seferber olmuş durumdayız.”

“GIDAYA OLAN İHTİYAÇ ARTARAK DEVAM EDİYOR”

ATB Başkanı Şahin Bilgiç, günümüz dünyasının, tarım ve sanayinin öne çıktığı bir dünya haline geldiğini belirterek, “Gıdaya olan ihtiyaç her geçen gün artarak devam etmektedir. Hızla değişen ve gelişen teknoloji ile de sanayimiz kendini yenilemektedir. Tarımı sanayi ile birlikte düşünmek zorundayız. Bir tarafta üretim yapılırken, diğer taraftan üretilen ürünlerimizi katma değerli hale getirmeliyiz. Bölgemiz de üretilen bu ürünlerin büyük kısmınıda ihraç ederek ülkemize döviz kazandırmalıyız. Üretimin tarımda ve sanayide sürdürülebilir olması için hep birlikte daha fazla mücadele ve gayret içinde olacağız. Adana’mızın üreticisi ve sanayicisindeki bilgi birikimi, tecrübe, müteşebbis ruhu diğer illerimize örnek olmuştur. Bu tecrübeyi sonraki nesillere aktarmak zorundayız” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir