19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Büyükşehir Belediyesi’nin 100. Yıl bütçesi hazır…

Büyükşehir Belediyesi’nin 100. Yıl bütçesi hazır…

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın “Mali disiplini sağladık” sözü gerçeğe dönüştü. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, “Adana, borcu gelirinin 4 katından fazla olan belki de tek belediyeydi. Kentin gelirini ayda 56 milyon lira artırdık, hem hizmet yapıyoruz hem de borçları ödüyoruz” dedi.

Başkan Zeydan Karalar göreve geldiğinde, “Önce hastayı iyileştireceğiz, sonra emeklemeye başlayacağız, sonra yürüyeceğiz, ardından koşacağız, sonunda Adana vitese takacak ve kimse durduramayacak” diyerek yapacaklarını anlatmıştı.

Bugün mali açıdan adeta bir mucize yaratan Adana Büyükşehir Belediyesi, geleceğe güvenle ve umutla bakıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, bütçeyle ilgili Plan Bütçe Komisyonunun üyeleri ile performans programı ve bütçe konusunda istişare ettiklerini belirterek, “8,50 milyar lira gider ve 8,15 milyar lira gelir tahminli Bütçemizin Adana’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik konuya ilişkin şunları kaydetti:

“Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyetimizin 100. yılında uygulayacağı 2023 yılı Performans Programı ve Bütçesi için Plan ve Bütçe Komisyonunda müzakereleri tamamladık. 2023 hepimiz için özel bir yıl. Cumhuriyet’imizin 100. Yılı için hazırlanan performans programı ve bütçe ile ülkemize katma değer yaratacak, istihdam sağlayacak, üretimi ve verimliliği arttıran yatırımlar gerçekleştireceğiz. Bu hususlar göz önünde bulundurularak Plan ve Bütçe Komisyonunun değerli üyeleri ve çalışma arkadaşlarımızın katkılarıyla, Büyükşehir Belediyemiz stratejik plan, misyon ve ilkelerine uygun, Başkanımız Zeydan Karalar’ın da vizyonu çerçevesinde çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Bu çalışmalar doğrultusunda; 2023 mali yılı için belirlediğimiz gider bütçesi 8.500.000.000 TL, gelir bütçesi ise 8.150.000.000 TL. Olarak tahmin edilmiştir.

Yapmış olduğum sunuda makro bir bakış açısı ile bir değerlendirme gerçekleştirdim. Şeffaflık ve hesap verilebilirlik anlayışı çerçevesinde sunuda:

-Stratejik Planlama, Performans Programı ve Bütçe Hazırlık Sürecimiz

-Belediye’nin Mali Durumu ve 2023 Bütçesi

-Kredi Derecelendirme Kuruluşu Tarafından Verilen Kredi Notu

-Adana’da Bekleyen Mega Projeler

-2023 yılı Bütçemizin Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi ve Harcama Yetkilisi olduğum Genel Sekreterlik Bütçesi hakkında bilgi verdim.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu “JCR Eurasia Rating”, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notlarını BB olarak, Uzun Vadeli Ulusal Notunu ise AA- (Trk) olarak belirleyerek, ilk defa kredi notu alan Belediyenin artık daha güçlü mali, kurumsal ve operasyonel bir yapıya kavuştuğunu raporlayarak kamuoyuyla paylaşmıştır.

Katılımcı, kapsayıcı, bütüncül ve Büyükşehir Belediyemizin vizyon, misyon ve ilkelerine uygun hazırlanan; Cumhuriyetimizin 100. yılında uygulayacağımız 2023 Yılı Performans Programı ve Bütçemizin Adana’mıza katma değerler yaratmasını ve hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir