29 Nisan 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Bülent Çelikten yazdı…

Bülent Çelikten yazdı…

Çukurovanın bereketli topraklarında kendisine yer edinen aynı zamanda sosyal aktivitesiyle,sanayisiyle,botaşı,küçükte olsa limanları,BTC, ve tarımı ile yükselen bir trendi vardı ve hatta 70’li yıllardan 90’lı yıllara kadar Adana siyasetine Ceyhan yön verirdi, ve 85’lı yıllardan sonra Ceyhan geleceğin roderdamı diye lanse edilmeye başlanmıştı ve bu trendt sürekli yükselmeye devam ettİ ve yükseliş trendi devam ediyor. Toros gübre,serbest bölge,Tefken,daha genişletilmiş limanları,Enba,Rönesans ve Sasa’ın yapacağı yatırımlar ile liman başkanlığının Ceyhan’a bağlanması ve deniz yolu ile hudud kapılarının olması ile zaten Ceyhan’ı il yapılmış gibi görünüyor.
SORUN NEDİR?
Burada en büyük sorun Şudur, Ceyhanlı STK temsilcileri ile Hükümet kanadında siyaset yapanlar birlik olurlarsa olmuyacak hiçbir şey yok, Ama banane ben kendi işime bakayım şimdiye kadar olmamış bizmi yaptıracağız derlerse zaten olmaz ozan ne olur Yumurtalık il olur Ceyhan Yumurtalık’a bağlanır.
1995 CEYHAN BAKANLAR KURULU KARARI İLE İL STATÜSÜNE ALINMIŞTI
Yıl,1994 yerel yönetimler seçimleri yapılmıştı ve Ceyhan belediye başkanlığını SHP’den Ceyhan’ın sevilen,sayılan,yardımsever ve kadirşinaslığı tanınan Rahmetli Emin Civelek kazanmıştı.Ve aradan 1 yıl gibi süre sonra 13 ilçe ile birlikte Ceyhan 3. Sırada il statüsüne alınmıştı. Dönemin REFAHYOL hükümeti olan Refah partisi ve Doğru Yol Partisi kurmuş olduğu koolisyon hükümeti vardı.Başkan Rahmetli Emin Civelek Ceyhan’ın hayrı için her şeyi yaparım diyerek seçildiği partisi SHP’den istifa ederek Refah partisine geçmişti ve dönemin refah partilisi Samim Özsoy’da başkan yardımcısı olmuştu.
VEKİLLER İSTESE CEYHAN İL OLURDU
Ceyhan’ın 1995 yılında il statüsüne alınması hiç kimsede heyacan bile yaratmadı. O dönem kim Ankaraya gidiyorum demişse kendi işi için gitmiştir,O dönem hangi bürokrat ve hangi siyasetçiye ulaşmaya çalışsak Ankara’da derlerdi Ceyhan için kesin gitmemişler,Ceyhan için gitmiş olsalardı Ceyhan 1995 yılında İl olurdu ve Osmaniye, Kadirli ve körfezden dolayı Yumurtalık Ceyhan sınırları içine alınıp,Hatta Erzin’de dahil edilebilir derlerdi ve 2 dönem öncede büyükşehir yasası ile Ceyhan büyükşehir oludu.
HAYDİ HEP BERABER ANKARAYA GİDİN CEYHAN’I İL YAPMADAN DÖNMEYİN
HA Umut varmı derseniz elbette umutluyuz STK temsilcileri ve AK Partinin birleşenleri bu iş olmalıdır diye siyasi kulisleri hızlandırırlarsa olmayacak hiçbir şey yoktur,Haydi Sami Özsoy,Haydi Erol Kahraman,Haydi Dinçer Dinç,Haydi Zafer Koç,Haydi Mustafa Kiraz,Haydi MHP ilçe başkanı,Haydi CTO başkanı Şeref Can, Haydi CZO başkanı Şavaş Öztürk,Haydi CTB başkanı Mustafa Aydar,Haydi EKK başkanı İbrahim İkidağ,Haydi Ulaştırma esnaf Odası başkanı Ünal Kurt,Haydi 6 OCAK EKK başkanı Selçuk Kanlı gidin Ankarayı mesken yapın Ceyhan’ı anlatın ve Ceyhan’ı il yapmadan dönmeyin
İNSANIN HAYATTA KALMASI İÇİN HAVA VE SU LAZIMSA;
CEYHAN’INDA HAYATA TUTUNABİLMESİ İÇİN MUTLAKA İL OLMASIDIR
Hani Canlı varya;Ne tür canlı olursa olsun hayatta kalması ve yaşaması için mutlaka hava ve suya ihtiyaci vardır TABİ bu insan oğluna’da geçerlidir derken insan oğlu bir kente yaşam verir,Hayat verir,İş imkanı Sunar,İnsanların yaşamları ve hayat stantları bir üst seviyeye çıkar sorunlar yumağı ortadan kalkmış olur,FAKAT babanecilik bir kentin ekonomide,İşsizlikte,Çaresizlikte yok olması demektir. Ceyhan her alanda hayata tutunabilmesi için mutlaka il olmalıdır….HA Ceyhan il olmasın Yumurtalı il olsun biz Ceyhan olarak Yumurtalık’a bağlanalım diyorsanız yapacak bir şey kalmamıştır.
CEYHAN’A HAYAT VERIYORLARDİ HAYEL OLDU
1.Göksoylar Fabrikası 2.Halil Önal Fabrikası 3.Öztürkler Fabrikası 4.Biliciler Fabrikası 5.Hasan Yeşil Fabrikası 6.Vanlıoğlu Fabrikası 7.Koruklu Fabrikası 8.Burhanlıoğlu Fab.Yassıca 9.Süleyman Cerit Fabrikası 10.Ahmet ışkın fab.Eski Hapishane yanı 11.Yürüktümen Fab Mangıt yolu 12Üçler Fab Caynak Kumluk civarı 13.Sarısakal Fabrikası 14.Garipoğlu Fabrikası 15.Yağ Fab Kelemeti 16.Çukobirlik Sawcın 17.Çukobirlik Çeltik Fabrikası 18.Güleçler Fabrikası Ayas Yolu 19.Vatandaş Fab Tuzlugöl 20. CEYTAŞ 21. Sümerbank 22.MOSAŞ 23.Ova Fabrikası —-1950–2000 yılları arasında Ceyhan Ekonomisine Hayat Veren Fabrikalar

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir