26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / BORU HATTINDA TATBİKAT…

BORU HATTINDA TATBİKAT…

BOTAŞ’ta geçengünlerde boş tankların birinde çıkan yangının ardından bugün de gerçeği aratmayan tatbikat yapıldı.
Tatbikat sonunda bir açıklama yapan BIL Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atıf Çay, su ve köpük topunun dünyada 7 tesiste, Türkiye’de ise sadece kendilerinde bulunduğu belirterek şunları söyledi: “Yüzyılın projesini işletiyoruz ve buna göre de tüm çalışmalarımızda uluslararası standartları uyguluyoruz. Bugün tank sahamızda meydana gelebilecek olası bir yangın durumunda müdahale kapasitemizi tekrar test etmiş olduk. 10 yıla yaklaşan tecrübemiz var. Aynı şekilde büyüklü, küçüklü bir çok tatbikat yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Biz, sürekli gelişim prensibiyle çalışıyoruz. Bu çalışmalar, bizi geliştiren, kapasitemizi test etme imkanı sunan önemli tecrübeler. Oldukça başarılı geçen bu tatbikatta görev alan tüm arkadaşlarımı gönülden kutluyorum.”
BIL, Azeri petrollerini Akdeniz’e taşıyan 176 kilometrelik Türkiye bölümünü işletiyor. Tüm noktaları yangına müdahale sistemleriyle donatılmış durumda olan Ceyhan Deniz Terminali’nde petrol depolama alanı içerisinde her biri 3 bin 400 ton kapasiteli 2 yangın suyu havuzu bulunuyor. İhtiyaç halinde, deniz suyu da sisteme alınarak yangına müdahale ediliyor.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir