26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Binlerce kişiye kebap ve şalgam dağıtılacak…

Binlerce kişiye kebap ve şalgam dağıtılacak…

Adana Ticaret Odası (ATO), Portakal Çiçeği Karnavalı’nda, 4 Nisan’da 10 bin kişiye kebap ve şalgam dağıtacak. 20 tezgahta çalışacak 100 kebap ustası, 10 bin kişi için hazırlanan 1 ton eti pişirecek. İzdiham olmasın diye bedava değil, bir adet şalgam dahil 5 TL’ye verilecek. 5 Nisan’da ise Seyhan Belediyesi Hadırlı’daki portakal bahçelerinde mangallar yapıp ciğer kebabı sunacak. Böylece kentte 2 gün üst üste bu mevsimde açmış olan portakal çiçeği kokularına kebap kokuları da karışmış olacak.

Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olmasına rağmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana Valiliği, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının sahiplenmesiyle hızla büyüyen, Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı 1-5 Nisan 2015 tarihleri arasında farklı etkinliklerle gerçekleştirilecek. 4 Nisan saat 17.30’da, Atatürk Caddesi’nde başlayıp Merkez Park’ta sona erecek olan karnaval korteji yürüyüşünün ardından saat 19.00’da Merkez Park’taki konser alanının yanında, “Adana Kebabı’nın Tadını Tüm Dünya Biliyor, Kebabın Ustaları Adana’dan Çıkıyor” sloganıyla ‘Kebabın Ustaları’ etkinliği yapılacak. Adana’nın en önemli markası olan Tescilli Adana Kebabı’nın karnaval kapsamında Adana’ya gelen misafirlerle buluşması sağlanacak. 20 tezgahta çalışan 100 usta tarafından pişirilecek Adana Kebabı. yanında bir adet şalgam ile yaklaşık 10 bin kişiye dağıtılacak. Etkinlikte yaklaşık 1 ton etin kulanılması bekleniyor.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir