18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Bici bici satıcılarının işgal ettiği Menderes Yarımadası’na çözüm çağrısı…

Bici bici satıcılarının işgal ettiği Menderes Yarımadası’na çözüm çağrısı…

 Adana’da eşsiz manzarası nedeniyle vatandaşların ilgi gösterdiği Seyhan Baraj Gölü üzerindeki Menderes Yarımadası’nı yıllardır işgal eden bici bici satıcıları tepkilere neden oldu. Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve #AdanaSahipsizDegil Platformu Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, Adana Valiliği’ne çağrıda bulunarak, yarımadada güzel bir mesire alanı oluşturulmasını, işletmelerin ise estetik görünümlü, güvenli mekanlara dönüştürülmesi gerektiğini bildirdi.
Manzarasıyla ilgi odağı haline gelen Seyhan Baraj Gölü’nde Amerikan Adası olarak da bilinen Menderes Yarımadası’nda yöresel bir tattı olan bici bici satıcıları, denetimsizlikler nedeniyle her geçen gün işletmelerini derme çatma eklentilerle genişletti. Gölün seviyesinin düştüğü zamanları fırsat bilen ruhsatsız işletmeler, iskeleler de kurarak işgal alanlarını büyüterek güvensiz duruma getirdi. Sayıları 30’u geçen ve işgaliye parası ödeyen işletmeler yüzünden adaya gelen vatandaşlar piknik yapacak yer bulamaz hale geldi. Yarımadadaki görüntü kirliliği de vatandaşların tepkisine neden oldu.
‘VATANDAŞLARIMIZ YARIMADAYI KULLANAMIYOR’
Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve  #AdanaSahipsizDegil Platformu Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, Adana Valiliği’ne çağrıda bulunarak, yarımadada güzel bir mesire alanı oluşturulmasını, işletmelerin ise estetik görünümlü, güvenli mekanlara dönüştürülmesi gerektiğini bildirdi. Vursavuş, “Bu işletmelerin belediyemizden aldıkları bir ruhsat yok. Artık vatandaşlarımız bu yarımadayı kullanamıyor. Buranın halka açık mesire yeri olmasını, uzun yıllar önceki haline dönmesini istiyoruz. Adanalılar mangalı, kebabı sever ancak özellikle hafta sonları burayı kullanmak mümkün değil. Daha önce göldeki derme çatma dubaları kaldıran valimize teşekkür ediyoruz. Aynı kararın ve düzenlemenin bu yarımadada da uygulanması gerek. Buranın düzenlenmesi şart. Oda başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, valimizin öncülülüğünde bir çalışma yapılabilir. Derme çatma yapının ortadan kalkması lazım. Bu manzaranın büyükşehir Adana’ya yakışmayacağı ortada. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar kıymetli bir göl, bu kadar kıymetsiz halde değildir. Görsel kirliliğin yanı sıra olası bir depremde veya başka bir afette bu yapıların yıkılıp, insanların altında kalma ihtimali yüksektir. Mersin’deki marina örneğini veriyoruz. Çok ünlü, bilinen markaların gelmesine gerek yok. Güzel bir projeyle, buradaki esnaf arkadaşlarımızı da mağdur etmeden, Adanalılar’ın faydalanabileceği estetik çalışmalar yapılmalı” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir