2 Mayıs 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / BES, Adana Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanlarına verilen banka promosyonlarıyla ilgili açıklama yaptı…

BES, Adana Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanlarına verilen banka promosyonlarıyla ilgili açıklama yaptı…

BES Adana Şubesi üyeleri promosyonlarla ilgili Çukurova Vergi Dairesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı BES Adana Şube Başkanı Fatma Güney Sarıoğuz yaptı. Güney, Adana Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanları olarak yeni bir banka sözleşmesi imzalanmasının eşiğinde olduklarını söyledi. Mevcut sözleşmelerinin 3 yıllık olduğunu ve bu ay içerisinde son bulacağını belirten Güney, “Geçtiğimiz aylarda birtakım görüşmeler yapılmış, promosyon ödemesi için verilen en yüksek teklif üç yıllık dönem için 15.600 TL olmuştur” dedi.

Ücretlerin bankalar aracı kılınarak ödenmesi için bankalarla yapılan sözleşmelerde gerek promosyon tutarlarının güncellenmesi, gerek çalışanların banka nezdinde diğer haklarının korunması bahsinde hiçbir düzenleme yapılmadığına vurgu yapan Güney, “Kendince ihtiyaç gördüğünde bir gecede sayısız kararname çıkartabilen Cumhurbaşkanlığı Sistemi, emekçiler söz konusu olduğunda onları kaderleriyle baş başa bırakmış, tabiri caizse bankaları hiç üzmemiştir. Enflasyon karşısında alım gücü diplere vurmakla birlikte ücretlerde niceliksel artışlar olmuştur. Ve bu artışlar promosyon ödemelerine yansıtılmak istenmemiştir. Gelinen aşamada hala bir düzenleme yapılmadı. Öyle ki bankalar iş birliği yapmışçasına aynı ağızdan konuşmakta, ihalelere teklif bile vermemekte, verilen teklifler ise emekliye verilmesi teklif edilen rakamların bile oransal olarak çok çok altında kalmaktadır. Bu haliyle  çalışanlarla alay edilmektedir. İstatistiklere baktığımızda bankalar karlarına kar katmaya devam etmektedirler. Kurumlar Vergisi sıralamasında 2022 yılında ilk 10’a giren kurumlar içerisinde 7 banka bulunmaktadır. Ve bu bankaların gelirleri toplamı, ilgili yılın genel bütçe gelirinin % 28’ine denk gelmektedir. Biliyoruz ki bu karların içerisinde kamu emekçilerin ücretleri üzerinden elde edilen tutarlar da bulunmaktadır” cümlelerini kullandı.

 

Adana Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanları olarak gerek İdareye gerek teklif veren bankalara sözleri olduğunu kaydeden Güney, facia bir sözleşmenin imzalandığını dile getirdi. 3 yılda 3000,00 TL gibi trajik  bir  rakamla  sözleşmenin sonuna gelindiğinden söz eden Güney, “Yeni dönemde yapılan ve olumlu sonuçlanmayan birinci ihalede ise en yüksek teklif üç yıllık dönem için 15.600,00 TL olmuştur. Oysa ki örneğin Kasım 2022 de Ankara Vergi Dairesi Başkanlığınca imzalanan sözleşme ile personele üç yıl için 25.000 TL ve kredi kartlarına üç ayda bir 300 TL puan verilmişti. Sözleşme taslağının ve imzalanması halinde sözleşmenin bir örneği, tarafımıza verilmelidir. Bu konuda, ticari sır, söylemine gidilmemelidir. Nitekim, bu türlü olumsuz yanıtlar Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu tarafından lehimize olacak şekilde kaldırılmıştır” şeklinde kaydetti.

Gerek kredi kartlarının kullanılmaması, gerek maaşın yatırıldığı gün için otomatik EFT yapılması gibi bankaya gelir bırakan işlemleri minimuma indirmesini bildiklerini aktaran Güney sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bilinmelidir ki hiçbir bankanın promosyonuna muhtaç değiliz. Gerekiyorsa maaşlarımızı elden almaya hazırız. Madem biz yok sayılıyoruz, biz de bizi yok sayanları yok sayarız. Hiç kimsenin zorunlu müşterisi olmayacağız. Hükümet, gerek özel gerek kamu sektöründe yapılacak sözleşmeler konusunda emekçiler lehine düzenleme yapmalıdır. Promosyonlar hakkında çerçeve bir Kararname çıkartılmalı, çalışanlar, Bankaların insafına bırakılmamalıdır. İdare, banka ile yapacağı görüşmelerde, emekçiden yana alacağı her tutumda emekçinin ona teşekkür edeceğini, aksi durumda ise eleştireceğini, demokratik haklarını kullanacağını bilmelidir.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir