26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Bayram tatilinde trafik önlemleri artırılacak…

Bayram tatilinde trafik önlemleri artırılacak…

Ramazan bayramı süresince polis ve jandarma ekiplerinin trafik denetim ve önlemleri artırılacak.

İçişleri Bakanlığı’ndan valiliklere gönderilen “2022 Yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri” genelgesine göre, alınacak önlemler bayram tatili öncesi 29 Nisan’a başlayacak ve 09 Mayıs’a kadar sürecek.

Bu kapsamda, emniyet ve jandarmadan toplam 110 bin trafik ekibi/ timinde 208 bin 900 personel görev yapacak. Çalışmalar kapsamında İçişleri Bakanlığı birimlerinin yönetim kadrosu da sahada olacak.

Hız denetimleri ve havadan denetimler artırılacak. Kazaların yoğunlaştığı yol kesimlerinde mobil radar ve elektronik sistemlerinin yanı sıra havadan trafik denetimleri de devrede olacak. Ekipler yollardaki hız kontrolünün yanı sıra özellikle yerleşim yerlerinde ve kavşaklarda kurulu kameralar kullanılarak cep telefonu, emniyet kemeri, kırmızı ışık ihlalleri tespit edilecek.

Araç giriş-çıkışlarına sınırlama

Terminal ve izin verilen yerler dışında otobüslerin kalkışına izin verilmeyecek. Otobüslerde, sivil personellerle denetimlere bu bayramda devam edilecek. Denetimlerde 05.00 – 07.00 saatleri arasında seyahat halindeki şoförler araç dışına davet edilerek kontroller yapılacak.

Tarım araçların, ağır tonajlı taşıtların uygunsuz olarak ve trafik yoğunluğunun yaşandığı saatlerde trafiğe çıkmasına müsaade edilmeyecek. Mevsimlik tarım işçilerini taşıyan kara yolu araçlarının, 24.00-06.00 saatlerinde şehirlerarası yolculuk yapmalarına izin verilmeyecek. Tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı bölgelerde kara yolu üzerinde tarımsal zirai araçlar, traktörler, biçerdöverlerin uygunsuz olarak trafikte seyretmeleri engellenecek. Trafiğin yoğunlaştığı güzergahlarda gerek görülmesi halinde trafik birim amirlerinin talimatı ile ağır tonajlı taşıtlar ve tarım araçları, trafik yoğunluğu sona erinceye kadar uygun yerlerde geçici olarak bekletilecek. Yolcu ve eşya taşımacılığı yapan kamyon, çekici ve otobüs cinsi araçların takograf ihlalleri, sigorta ve muayene kontrolleri titizlikle yapılacak

Yüz yüze iletişim

Denetimler süresince vatandaşlar ile yüz yüze iletişim kurularak hız sınırlarına uymaları, ön ve arka koltukta emniyet kemeri takmaları, araç kullanırken cep telefonu kullanmamaları, şerit ve takip kurallarına riayet etmeleri ile birlikte seyahat üresince konsantrasyonlarının dağılmaması, uykusuzluk ve yorgunluğa karşı mola vererek seyahat etmeleri konularında bilgilendirmeler yapılacak.

Trafikte emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak ve araç içi emniyet kemeri önemini “Bayramınız Kemerli Olsun” Trafikte Her Yıl Daha İyiye”, “Kemerim Hep Aklımda”, “Yayalar Kırmızı Çizgimiz”, “Yol Ver Hayata” ve “Bir Hareketine Bakar Hayat” mottoları ile dikkat çekilecek. Bu sözlerin yazılı olduğu afişler sokak ilan yerlerine asılacak, sosyal medya ve basın yayın organlarından faydalanacak.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir