19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Bayraklarla Donatıldı…

Bayraklarla Donatıldı…

Adana Valiliği himayesinde, yüklenici firma METGÜN’ün de destekleriyle Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına özel olarak 29 Ekim’de etkinlikler gerçekleştirilen Adana’ya değer katan ve Adana’nın ‘İnci Gerdanlığı’ olarak adlandırılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şimdi de 5 Ocak coşkusu yaşanıyor. Türkiye’nin en büyük 4. köprüsü olan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, 28 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayında katılımı ile hizmete açılmıştı. Bin 669 metre uzunluğundaki 6 şeritli köprü, Adana’nın kurtuluşunun 102. Yılına özel olarak yeniden 1700 metre uzunluğunda Türk Bayrakları ile donatıldı.

Adana’ya kazandırılmasında emeğimiz olan kentimizin İnci Gerdanlığı olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde, Adana’mızın kurtuluşunun 102. Yılında, köprünün Türk Bayraklarıyla donatılmasının gururunu kentin kurtuluş günüyle müsemma bir gazete olarak biz de yaşıyoruz.

TARİHİN EN BÜYÜK TÜRK BAYRAĞI ADANA’NIN “İNCİ GERDANLIĞI”NDA

Türkiye’nin 4.en uzun köprüsü olan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Seyhan Nehri’nin ayırdığı Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlıyor. Uzunluğu 1699 metre olan, 27 tabliyeden oluşan 6 şeritli köprüde 2 hatlı demiryolu da yer alıyor. Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde 29 Ekim 2023 100.Yıl kutlamalarındaki en önemli detay 1699 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğindeki Türk Bayrağı’ydı. 15 bin 300 metrekarelik bir alanı kapsayan Türk bayrağı, ülke çapındaki kutlamaların da simgesi olmuştu. Bugüne kadar böylesine büyük bir alanı kapsayan dev bir Türk bayrağı ilk kez bir şehri süslemişti. O şanslı şehir de;  Gazi Mustafa Kemal’e kurtuluş hissini uyandıran şehir Adana olmuştu. Şimdi 5 Ocak coşkusuyla bir kez daha aynı şansı yaşıyor Adana.

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir