19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Başkan Karalar: Altyapıya yaklaşık 300 milyon lira harcadık…

Başkan Karalar: Altyapıya yaklaşık 300 milyon lira harcadık…

 Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’da altyapı hizmetlerine ve imar eylem planlarına ciddi para harcandığını belirterek, “Altyapıya yaklaşık 300 milyon lira para harcadık” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, kentteki bir otelde gazetecilerle buluştu. Adana’da yapımına devam eden ve yapılması planlanan projelerin anlatıldığı toplantıda konuşan Karalar, kentin hakkı yenen ve hakkı korunmayan bir il konumunda olduğunu kaydetti. Karalar, “Adana’nın 30 büyükşehir içerisinde gelirinin 22’nci sırada olması bunun ispatıdır. Bunun değişmesi için mücadele eden bir belediye başkanı ben duymadım. Adana gibi kadim bir kentin Türkiye’nin sanayisini bir dönem taşımış kentin, uzun dönem 4’üncü büyük kent olmasına rağmen 30 büyükşehir içinde gelirinin 22’nci sırada olmasını hak etmiyor. Hep birlikte çaba göstermeliyiz. Adananın gelirinin artması daha çok hizmet yapma anlamı taşıyor. Bu durumu çözünceye kadar zorlamamız lazım. İthalat vergilerine müdahale ettik. Vergilerin bir bölümünün Adana’dan yatırılmasını sağladık. İş adamlarıyla konuştuk. Bu vesileyle Adana’nın ayda 50-60 milyon civarında geliri arttı” dedi.
‘ADANA’YI OLUMSUZ YÖNLERİYLE TANIMIYORLAR’
Almanya’da yayınlanan Focus Dergisi’nin yaptığı araştırmayı hatırlatan Başkan Karalar, “Adana’nın emeklilerin yaşayabileceği 799 kent arasında 6’ncı sırada seçildi. Bu önemli bir parametre. Elbette Adana’nın sıcak insanı, kirasının ucuz olmasının yanında Roma döneminden kalan kimliklerin, tarihinin ve buradaki güzelliklerin sağlık da dahil olmak üzere öne çıkıyor olması önemli. Demek ki Adana’yı bu yönleriyle iyi tanıtmışız. Adananın bu yönleri 3 sene önce de vardı. Ama bu özellikleri yeni ortaya çıkmaya başladı. İnsanlar artık Adana’yı olumsuz yönleriyle tanımıyorlar. Daha çok olumlu yönlerinin açığa çıktığı ve bu yönleriyle tanınan bir Adana var. Adana’da özellikle adliyede yaşanan olaylar sıkça televizyonda göründüğüne şahit oluyordunuz. Şimdi hafta, ay geçmiyor ki 2-3 kez Adana’nın güzellikleri ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.
‘ALTYAPIYA YAKLAŞIK 300 MİLYON TL PARA HARCADIK’
Adana’da altyapı hizmetlerine ve imar eylem planlarına ciddi para harcandığını ve çarpık kentleşme olduğunu belirten Karalar, “İmar eylem planı çalışmamız hala devam ediyor. İmar eylem planı yapılması çok kolay değil. Bu şartlarda da en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Adana’da yeşil alanları arttırmak için yeşil eylem planı yapıyoruz. Trafikle ilgili ciddi sıkıntılarımızın olduğunu biliyoruz. Trafik sorununu çözmek için 86 günde altgeçit yaptık. Şimdi Şakirpaşa’yı yapmaya çalışıyoruz. Oranın projesi bitmek üzere. İlim Bulvarı’nın ismi Üniversite Bulvarı olarak değişti. Sadece köprüsü 250 milyon lira maliyetle devam ediyor. Ahmet Zenbilci Bulvarı köprüsünün ihalesine çıktık. Nisan mayıs gibi onu açacağız. Turgut Özal Bulvarı’nın paralelinde bir çalışma var. Devlet Bahçeli köprüsünden geçince DSİ’nin önünden direk yeni açacağımız Aşıklar Bulvarı’ndan Turgut Özal Bulvarı’nın arkasından direk Süleyman Demirel Bulvarı’ndan çıkacaksınız. Ray Sokak’ta çok büyük yatırımlar yaptık. Altyapıya yaklaşık 300 milyon lira para harcadık” ifadelerini kullandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir