15 Mayıs 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / BAŞKAN DEMİRÇİN: VETERİNER HEKİMLERE ŞİDDET SON BULSUN…

BAŞKAN DEMİRÇİN: VETERİNER HEKİMLERE ŞİDDET SON BULSUN…

Tarım Orkam-Sen Adana Şubesi üyeleri, Veteriner Hekim Bekir Bora ve Sağlık Teknisyeni Recep Akıncı’ya yapılan saldırıyı basın açıklamasıyla kınadılar. İnönü Parkı’nda yapılan basın açıklamasını Başkan Eser Demirçin okudu.

Eser Demirçin basın açıklamasına okurken şunları söyledi;

Bakanlığımız bünyesinde görev yapan, farklı unvanlara mensup teknik ve sağlık hizmetleri sınıfındaki çalışma arkadaşlarımız ne yazık ki görevleri esnasında sözlü ve fiili şiddete maruz kalıyorlar.

16.12.2023 tarihinde yaşadığımız son olayda, Van ili Erciş İlçesi Doluca köyünde koyun-keçi küpeleme çalışmasını yürüten arkadaşlarımız Veteriner Hekim Bekir BORA ve Veteriner Sağlık Teknisyeni Recep AKINCI görevleri sırasında şiddete maruz kalmış, Veteriner Sağlık Teknisyeni Recep AKINCI vücudunun değişik yerlerinden yara almıştır.

Daha önce hem Bakanlığımızın taşra teşkilatında hem özel kliniklerde görev yapan meslektaşlarımız bu tür saldırılara maruz kalmış, bazı meslektaşlarımız yaralanırken bazı meslektaşlarımız da ne yazık ki hayatını kaybetmiştir. Son olarak arkadaşlarımızın yaşadığı bu saldırıyı gerçekleştiren kişilerin gerekli cezaları almalarının takipçisi olacağız. Bu saldırıyı gerçekleştirenler en ağır şekilde cezalandırılmaz ise kurumsal alandaki şiddet daha da cesaretlenecek ve biz kamu emekçileri can güvenliği kaygısı ile görevlerimizi yapmakta zorluk çekeceğiz ve sonucunda da halkın kamu hizmeti almasında olumsuzluklar yaşanacaktır.

Tarım-Orman hizmet kolumuzu kapsayan alanda halk sağlığını, hayvan sağlığını, toprağımızı ve ormanlarımızı korumak için gece gündüz demeden canla başla çalışan fedakar arkadaşlarımızın şiddete maruz kalmaması, görevlerini yerine getirirken hayatlarını kaybetmelerinin önüne geçmek için acilen Bakanlığa bağlı çalışan biz kamu emekçilerini de kapsayacak şekilde ‘’Kamuda ve Sağlıkta Şiddet’’ yasasının yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. Tarım Orkam-Sen olarak Bakanlığın bu konuda derhal acil önlemler almasını talep ediyoruz.

Arkadaşlarımız bazen 40 derece sıcaklıkta bazen karda ve yağmurda ve bazen mesai sonrasında kısacası şartlar ne kadar zor olsa da görevlerini yerine getirirken Bakanlığımızın da bu özveriyi görüp meslektaşlarımıza sahip çıkması gerekmektedir. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu ertelenmeden ivedilikle kamu kurumlarında uygulanmaya başlamalıdır.

Kamu çalışanlarına yapılan saldırılara karşı dik durmak hepimizin ortak görevi ve sorumluluğudur. Kimden gelirse gelsin her türlü saldırı, baskı, haksızlık ve adaletsizlik karşısında Konfederasyonumuz KESK ve Tarım ORKAM-SEN’ li biz kamu emekçileri her zaman dik duracağız ve mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Yaşadığımız bu son olayında sendikamız tarafından sonuna kadar takip edeceğimizi basına ve kamuoyuna duyururuz.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir