18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Barut: Hasat yaklaştı ortada taban fiyatı yok…

Barut: Hasat yaklaştı ortada taban fiyatı yok…

Çukurova’da hasadı yaklaşan buğday tarlasında konuşan Ayhan Barut, “Ülkemizin en erken buğday hasadı Çukurova’da yapılıyor. 15 Mayıs itibariyle bölgemizde buğday hasadı başlayacak. Hasat başlayacak ama ortada buğday taban fiyatıyla ilgili hiçbir açıklama yok. Belirsizlik sürüyor” diye konuştu. AKP iktidarı 21 yıl boyunca 90 milyon tonun üzerinde buğday ithalatı yaparak dışarıya 25 milyar dolar para ödedi. Bu durum hızla sürüyor. Bu hasat döneminde de AKP iktidarı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) marifetiyle buğday ithalatına devam ediyor” diye konuştu.

Hasadın yaklaştığı buğdayda üreticilerin taban fiyatının açıklanmasını istediğini bildiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:

“Hasadın yaklaştığı bu günlerde üreticilerimizi tedirgin etmekten kurtarmak için maliyetin üzerinde fiyat açıklanması lazım. Şu anda buğday üretim maliyeti kilogramda 8 lirayı buluyor. Üreticinin eline geçmesi gereken fiyat 9.5 ile 10 lira arasında olmalıdır. Aksi durumda verilecek düşük fiyatlar buğday üreticisini çok zor duruma sokacaktır. Bir hafta sonra hasat yapılacak, ortada fiyat yok hala. Millet İttifakı iktidarında buğday üreticisi de rahat edecek.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir