29 Nisan 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Barolar avukat cinayetlerine 81 ilde tepki gösterdi…

Barolar avukat cinayetlerine 81 ilde tepki gösterdi…

 Muğla Barosundan Av. Mehmet Erdal Çam’ın müvekkili tarafından Bodrum’da öldürülmesinin ardından baroların 81 ilde yaptığı açıklamalarda ‘avukatlara yönelik şiddete ve cinayete son verilmesi’ mesajı verildi.

Adana’da Yeni Adliye Binası Önünde Avukatlara Yönelik Şiddeti Protesto edilirken, ilk sözü alan Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, “Biz bu acıyı biliyoruz. Biz bu acıyı geçen sene İstanbul’da Servet Bakırtaş’ın katledilmesiyle yaşadık. Biz bu acıyı önceki sene Ersin Arslan’ın Gebze katledilmesiyle yaşadık. Hemen her gün meslektaşlarımızın uğradığı saldırı veya daha farklı sataşma veya tehdit gibi unsurlarla karşı karşıyayız. Artık buna biz son verilmesini istiyoruz. Artık buna kayıtsız kalınmamasını istiyoruz” dedi.

“Meclisi göreve davet ediyorum!”

81 ilde adliye önünde haykırdıklarını ifade eden Gökayaz, sözlerine şöyle devam etti: “ülkemizde 30 milyondan fazla silah var. Bunların yüzde doksanı ruhsatsız.  Yüzde doksanı ruhsatsızsa devlet nerede? Bu ülkeyi kim yönetiyor? Bu kadar ruhsatsız silahın bu kadar insanda ne işi var? Ülkede her alanda cezasızlık politikası var. Buna af dersiniz. Buna denetimli serbestlik dersiniz. Buna pandemi yasası dersiniz. Ama suç işleyen ceza almayacağını bilerek sonuçlarının ağır olmadığını düşünerek suç işlemekte peki bu düzene karşı bu sisteme karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi nerede? Ülkeyi yönetenler nerede? Biz hiçbir tehditten, hiçbir şiddetten korkmayacağız. Yılmayacağız. Adaletin yerine getirilmesi için adaletin sağlanması için anayasadan ve yasalardan aldığımız gücü, yetkiyi sonuna kadar kullanacağız? Avukat olmazsa savunma olmaz. Avukat yurttaşın sesidir. Ben buradan Meclisi göreve davet ediyorum. Ülkeyi yönetenleri, başta Adalet Bakanlığı’nı göreve davet ediyorum. Bu bilinsin ki şiddet devam ederse Türkiye Barolar Birliği örgütlü gücünü kullanarak gereğini yapacaktır. Hepinize saygılar sunuyorum.”

Av. İlkem İnal: “tek bir kayba daha tahammülümüz yok”

Gökayaz’ın konuşmasının ardından söz alan Adana Barosu Avukat Hakları Merkezi Genel Sekreteri Av. İlkem İnal ise, tek bir kayba daha tahammüllerinin olmadığını belirterek, “Denizli Barosu önceki dönem başkanlarımızdan, Muğla Barosuna kayıtlı Av. M. Erdal Çam altı gün önce, daha evvel davasına baktığı müvekkili tarafından, sadece mesleki faaliyeti nedeniyle katledildi. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Av. Servet Bakırtaş, bakmakta olduğu bir dosyanın karşı yanı tarafından ofisinde katledilmişti. Bakırtaş’tan bir yıl önce İstanbul Barosuna kayıtlı genç meslektaşımız Av. Ersin Arslan, haciz işlemleri için bulunduğu görev yerinde göğsünden vurularak katledildi. Ersin Arslan’ın katlinden birkaç ay sonra Konya’da Av. Asilcan Tuzcu, boşanma davasını üstlendiği müvekkilinin eşi tarafından bıçaklandı. Zanlı, meslektaşımızı, peruk takıp evinin girişinde beklemişti. Av. Asilcan Tuzcu, saldırı sonrası bir gözünü kaybetti.” dedi.

“Avukatlara yönelik şiddetin normalleşmesine izin vermeyeceğiz”

Henüz üç hafta önce, Afyonkarahisar Barosuna kayıtlı Av. Hakkı Cihan Coşkun, tarafı bile olmadığı dosyada işyeri sahipleri ve çalışanlarının saldırısına maruz kalarak yaralandığını belirten İnal, “Üç gün önce, Nevşehir Barosu önceki dönem Başkanlarımızdan Av. Mustafa Necmi Öncül, takip ettiği dosyanın karşı yanı olan iki kişi tarafından darbedildi. Bu saydıklarımız, her gün ve yaşamın her alanında sistematik hâlde yaşanan avukata yönelik şiddetin, yaşam hakkına dönük ve can yakıcı çok sayıda örneğinden yalnızca birkaç tanesidir. Tek bir kayba daha tahammülümüz yok! 180 bin avukat, Barolarımız ve Türkiye Barolar Birliği olarak; avukata yönelik şiddetin normalleşmesine izin vermeyecek, onurla ve asla vazgeçmeden ortak mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Meslek şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Mesleğimizi, meslektaşlarımızı ve yurttaşlarımızın haklarını sahipsiz bırakmayacağız.” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir