29 Nisan 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Bakım personellerine ‘Öfke Kontrolü’ eğitimi…

Bakım personellerine ‘Öfke Kontrolü’ eğitimi…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kurum bakımı altındaki engelli bireylere sunulan bakım hizmetinin güçlendirilmesi amacıyla, 81 ildeki yatılı ve gündüz bakım hizmeti sunan kuruluşlarda görev yapan yaklaşık 150 personele ‘Davranış Şekillendirme ve Öfke Kontrolü’ eğitimi verdi.

Bakanlık, engelli bireylere yönelik bakım hizmetleri kapsamında aile odaklı sosyal hizmet anlayışını sürdürmeye devam ederken, kurumsal bakım hizmeti noktasında da güncel gelişmeleri şekillendiriyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yaklaşık 150 personele ‘Davranış Şekillendirme ve Öfke Kontrolü’ eğitimi verildiği belirtildi.

Açıklamada, uygulamada karşılaşılan güçlüklere yönelik çözüm önerileri ve vaka örneklerinin yer aldığı eğitimde, meslek personellerinin alanında uzman akademisyenlerle birebir pratik yapma imkânı yakaladığı bildirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Elmas Esra Ceceli yaptığı açıklamada, verilen bu eğitimin, yılın ikinci yarısında düzenlenen 6’ncı eğitim olduğuna dikkati çekti.

Ceceli, engelli ve yaşlı bireylere en iyi ve en kaliteli bakım sunmaya çalıştıklarını belirtirken, “Dünya standartlarını hedefliyoruz. Bu konuyla alakalı yaptığımız çalışma ziyaretlerinde Türkiye’de yaşlı ve engelli bakımının dünya standartlarına ulaşmış durumda olduğunu gördük. Bunu daha iyi seviyelere çıkartmak için de kalite ve saha çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir