26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Bakan Çelik Adana’da…

Bakan Çelik Adana’da…

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, vize muafiyeti konusunda Türkiye’nin istenen 72 kriterden 65’ini yerine getirdiğini, diğer maddelerle ilgili de tartışma konuları olduğunu söyledi.
Adana’ya yeni atanan Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret eden Ömer Çelik, şeref defterini imzaladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vize muafiyeti sorulan Çelik, “Bununla ilgili çalışıyoruz. Türkiye bu çerçevede 72 kriter söz konusuydu. Bunun 65’ini yerine getirdi. Biz aslında 72’sini de yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Ama bazı kriterlerde tartışma konusu var. En çok kamuoyunun gündemini terörle mücadele konusundaki yasayla ilgili değişiklikler teşkil ediyor. Terörle mücadele konusundaki kapasitemizi hiçbir şekilde etkilemeyecek. Değişiklikler olursa bunlar üzerinde çalışıyoruz. 27’sinde Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans’la, Sayın Dışişleri Bakanımızla bir araya geldik. Vardığımız mutabakat çerçevesinde teknik heyetler bir araya geldi. İçişleri, Adalet, Dışişleri ve Avrupa Birliği Bakanlığı olarak. Bir çalışma önümüze çıktı. Biz yakın zamanda Sayın Bakanlarımızla birlikte bu konuyu değerlendirip, vardığımız sonuçları Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Ondan sonarsında ne şekilde ilerleyebiliriz. Ortak bir çözüm bulabilir miyiz, buna bakacağız” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir