Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, Anayasa Mahkemesinin Ş. Can Atalay başvurusu hakkında verdiği ihlal kararı üzerine aldığı “uymama” ve Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması nedeniyle avukatlar, ´Hak, Hukuk ve Adalet´ yazılı dövizleri kaldırarak slogan attılar.

 

Basın açıklamasını Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz okudu.

Av. GÖKAYAZ; “BU KARAR, ANAYASAL DÜZENİ DEĞİŞTİRME TEŞEBBÜSÜDÜR”

Av. Semih Gökayaz, şunları söyledi:

“Yargıtay 3. Ceza Dairesi, anayasada ve yasalarda kendisine verilmeyen bir yetkiyi kullanmaya çalışmış ve bu yolla Anayasa Mahkemesi’nin yetkisini gasp etmiştir. Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan kararı, anayasaya karşı bir kalkışmadır. Bu karar, Anayasal düzeni değiştirme teşebbüsüdür. Anayasa’ya karşı kalkışma içinde olan Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyelerinin görevden derhal el çektirilmesini talep ediyoruz. Bu anayasa tanımaz karara karşı anayasal düzeni, hukukun üstünlüğünü ve yurttaşlarımızın hakkını korumak için yasadan aldığımız yetkiyi sonuna kadar kullanacağız”

 

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Adana Şube Başkanı Av. Baran Taygun Metin ise süreç hakkında kısa bir değerlendirme yaptı.

Basın açıklaması sonrası avukatlar, adliye içinde alkışlı protesto ve oturma eylemi yaptı.