18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / ATA’ya sığındılar…

ATA’ya sığındılar…

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen iki büyük depremden sonra vatandaşlar evlerine girmeye korkuyor. Binaları hasarlı ya da orta hasarlı olan depremzedeler, artçı depremlerin devam etmesinden dolayı kendi imkânlarıyla aldıkları çadırlarda Atatürk Parkı’nda kalıyor. Korkudan evlerine giremediklerini, açık alanda daha güvenli olduklarını dile getiren depremzede park sakinleri, belediye ekiplerinin kendilerine çok yardımcı olduklarını elektrik, su, tuvalet gibi ihtiyaçlarını rahatlıkla karşıladıklarını söylüyor.

PARKTA ÇADIRDA KALIYORUZ

Depremden sonra Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nden 4 gün kaldıklarını ama o binanın da hasarlı olmasından dolayı kendilerine kalacak yer olarak Atatürk Parkı’nı seçtiklerini söyleyen Mustafa Tiraş, “Atatürk Bulvarı’nda Duru Apartmanı B Blok 1. katta oturuyorum. Depremden sonra binamız orta hasarlı çıktı. Rahatsızlığımdan dolayı yürüyemiyorum. Deprem anında ailem beni dışarı zor çıkardı. Ailemizden 9 kişiyle Atatürk Parkı’nda kendi çadırımızda kalmaya başladık. Devletimiz bizlere kalacak yer tahsis etti sağ olsunlar, ama park daha güvenli” diye konuştu.

MÜSTAKİL EV BULANA KADAR PARKTA YAŞAYACAĞIZ

Süleyman Demirel Bulvarı’ndaki apartmanda ikamet ettiklerini, ancak depremden sonra binalarının orta hasarlı olduğunu ve evlerine giremediklerini dile getiren Bahadır Başar ise; “Şükürler olsun ailemizden kayıp vermedik, yaralımız da yok ancak evimize giremiyoruz. Artçı depremler devam ediyor, ailecek korkuyoruz. O yüzden Eş dost, akrabalarla birlikte 1 aydır Atatürk Parkı’nda kalıyoruz. Biz de çadırımızı kendimiz getirdik. Kiracıyım ve şu anda müstakil kiralık ev arıyorum. Barınabileceğimiz, başımızı sokacağımız ucuz kiralık ev bulursam hemen taşınacağım. Kiralık müstakil ev bulana kadar parkta kalmayı düşünüyoruz.” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir