26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Asma köprülerden geçişler yasaklandı…

Asma köprülerden geçişler yasaklandı…

Adana’nın Merkez Park içinde bulunan asma köprülerde yaşanan arıza nedeniyle köprüden motosiklet, bisiklet, bebek arabası ve çocuklu ailelerin geçmesi yasaklandı.

Adana ve Yüreğir’i birbirine bağlayan yaya asma köprülerinden olan Sinan Paşa ve Yavuzlar asma köprülerinin yoğun kullanımdan ötürü zaman zaman yıpranmalar meydana geliyor. Özellikle Portakal Çiçeği Karnavalı ve Lezzet Festivali dönemlerinde aşırı kalabalık kitleler tarafından bu köprüler kullanılıyor.

TEHLİKE

Kente gelen konuklar bu köprülerin üzerinden Seyhan Nehri’nin muhteşem manzarası ile hatıra fotoğraflar çektiriyor. Üzerinden bisikletler ve motosikletlerinde geçtiği köprülerin tahtaları bu yoğunlukla birlikte yıpranıyor. Yıpranan köprüler son dönemde tehlike taşımaya başladı.

RECAİ MERCİMEK UYARMIŞTI

Tamda bu konu ile ilgili İYİ Parti Grup Başkan Vekili Recai Mercimek, Nisan ve Haziran oturumlarında sık sık konuşmalar yapmış ve bakımlarının yapılmasını istemişti. Sinan Paşa ve Yavuzlar asma köprülerinin durumuna dikkat çeken Mercimek bu oturumlarda bu köprülerin elden geçirilerek, onarılması gerektiğini dile getirmişti.

DİKKAT! KÖPRÜ ARIZALIDIR

Aradan geçen zamanın ardından köprünün girişleri bank ve bariyerlerle kapatıldı. Henüz bir çalışmanın yapılmadığı asma köprülerin üzerine ‘Dikkat! Köprü arızalıdır. Motor, bisiklet, bebek arabası ve çocuklu ailelerin geçmesi yasaktır. Tehlikeli’ yazısı asıldı. Yazının bir karton parçası üzerine elle yazıldığı dikkatlerden kaçmadı.

BARİYERLER KENARA ÇEKİLDİ

Ancak bank ve bariyerlerle kapatılan köprünün üzerinden vatandaşlar ile motosiklet ve bisikletli kişilerin geçmeye devam ettiği görüldü. Bank ve bariyerlerin kenara çekildiği köprü girişinde asılan yazıyı ise kimsenin okumadığı okuyanlarında dikkate almadığı görülürken, bisiklet ve motosikletleri sürücülerin güçlükle kapalı alandan geçirdikleri dikkatlerden kaçmadı.

ÇOCUKLU AİLELER GEÇİYOR

Çocuklu ailelerde yasağı çiğneyenler arasında yer aldı. Çocuklarıyla birlikte aileler köprüden geçiş yaptı. Köprülerin tadilatının ne zaman başlayacağı henüz açıklanmadı.

:

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir