8 Mayıs 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / ARTIK YETER!!

ARTIK YETER!!

Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği, Türkiye’de son iki gün içinde yaşanan sekiz kadın cinayetine tepki göstererek “Artık Yeter” dedi. Dernek başkanı Çiğdem Akça ve dernek yöneticileri, yazılı bir açıklama yaparak, kadın cinayetlerine karşı tepkilerini dile getirdi.

KADIN CİNAYETLERİNDE İSYAN: “BU KADIN KIYIMINI KİM DURDURACAK?” Kadınların hayat haklarının ellerinden alınmasına karşı derin üzüntü duyduklarını ifade eden dernek yetkilileri, öldürülen kadınların sadece birer sayı olmadığını, hayalleri, umutları ve yaşam hakları olduğunu vurguladı.

KADIN CİNAYETLERİ KABULEDİLEMEZ
Açıklamada, son iki gün içinde Türkiye genelinde yaşanan kadın cinayetleri örnekleri verilerek, kadınların partnerleri veya eski partnerleri tarafından öldürüldüğü belirtildi. Bu vahşi cinayetlerin artık kabul edilemez olduğunu ifade eden dernek, yetkililere seslenerek kadınları koruyacak adımların atılmasını talep etti. Ayrıca, kadınları koruyan yasaların ve uluslararası sözleşmelerin gereği gibi uygulanması, faillerin en üst sınırdan cezalandırılması gerektiği vurgulandı. Devletin, kadına yönelik şiddete karşı acil önlemler alması çağrısında bulunuldu.Son olarak, dernek kadınların insan haklarını savunduklarını ve haklarından vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, adaletin sağlanması ve şiddetten uzak bir yaşam için mücadele edeceklerini belirtti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir