17 Mayıs 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Annelere nefes…

Annelere nefes…

Biz De Varız Destekleme Derneği ve Adana Rotary Kulübü’nün Karataş Belediyesi’nin destekleriyle düzenlediği ‘Yaz Kampı’ öncesi “özel gereksinimli çocuklar, gençler ve anneler” kentin ünlü lezzet duraklarından Beyzade Kebap’ta ağırlandı. Keyifli bir atmosferde gerçekleşen buluşmada; çocuklar ve ailelere Adana kebabı ikramının yanı sıra bir de Değirmen Pastanesi  tarafından sürpriz yaş pasta kesimi yapıldı. Biz De Varız Destekleme Derneği Başkanı Esin Parlak, farkındalık oluşturmak amacıyla hazırladıkları ‘Yaz Kampı Projesini’ hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; katkılarından dolayı Karataş Belediyesi’ne teşekkür etti.

GÖNÜLLERİNCE BİR GÜN GEÇİRDİLER
Biz De Varız Destekleme Derneği ve Adana Rotary Kulübü’nün organize ettiği “Yaz Kampı” öncesi Türkiye’nin dört bir yanından Adana’ya gelen özel gereksinimli çocuklar ve aileleri Beyzade Kebap’ta misafir edildi. Büyük bir özenle hazırlanan programda gönüllerince bir gün geçirmenin coşkusunu yaşayan konuklar, birbirleriyle kaynaşarak güzel bir tablo oluşturdular.

ÇOCUKLAR BİZLERİN EMANETİ
Biz De Varız Destekleme Derneği Başkanı Esin Parlak, etkinlikte yaptığı konuşmada; farklı illerden Adana’ya gelen özel gereksinimli bireyleri ve ailelerine örnek ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarına dikkat çekerek, annelere yönelik, “Çocuklarınız sizlere, sizler de bizlere emanetsiniz.” dedi. Parlak, özel misafirlerine Karataş’ın nezih mekanlarından Derin Deniz Otel’de konaklama sağladıklarını hatırlattı.

ÇOCUKLAR VE AİLELERE MOTİVASYON
Yaz Kampında özel gereksinimli çocuklar ile ailelerine ‘moral ve motivasyon’ aşılamayı amaçladıklarının altını çizen Parlak, “Dört günlük aktivitede; uzmanlarımız seminerlerde annelerin sorularını cevaplayacak. Programı; spor, müzik ve eğlence ile renklendirdik. Evlatlarımız bol bol stres atacak; anneler birbirlerinin tecrübelerinden yararlanacak. Umarım bu süreçte onlara katkımız olur.” diye konuştu.

PROJE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMALI
Yaz Kampı Projesi’nin Türkiye’ye örnek olması gerektiğinin altını çizen Esin Parlak, “Allah’tan dilerim ki evlatlarımız için güzel bir nefes olur. Çok güzel anlar biriktiririz. Çocuklarımız çok eğlenir, annelerimiz rahatlar. Bu kamp Türkiye’ ye örnek olur ve farklı dernekler, kurum ve kuruluşlarca çalışmalar yapılır diye umut ediyorum.” şeklinde konuştu.

GÜZEL HİZMETLERE İMZA ATIYORUZ
Adana Rotary Derneği Başkanı Prof.Dr. Bülent Boyar ise temel gayelerinin topluma hizmet yapmak olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: “Belediyelerimizin her zaman her işe yetişme şansı yok. Bu projemizde birlikte çalışıp, güzel işler çıkaracağımıza inanıyorum. Kurumlarımız desteklerini esirgemiyor. Katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.”

ANNELERİMİZ NEFES ALMALI
Annelerin kendilerine vakit ayırmaya, dinlenmeye ihtiyacı olduğunu anlatan Boyar, attıkları bu adımla annelere nefes alma fırsatı sunduklarını kaydetti. Prof.Dr. Boyar, şöyle devam etti: “Biz çocukla çocuk olmak istiyoruz. Bu etkinlik için eşim ve çocuklarım İstanbul’dan geldi. Annelerimizin iyi hissetmeye ihtiyacı var. Annelerimizin ve çocuklarımızın mutluluğu için çabalıyoruz.”

HAYATIN ZORLUKLARINA MOLA
Etkinliğe katılan Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Down sendromlu çocuklarımızın yeri apayrı. Burada ciddi bir emek var. Bu projede yer almaktan onur duyuyoruz. Bu ve bunun benzeri projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Bu projeyle aslında hayata ve hayatın zorluklarına mola diyoruz. Karataş’ın sıcak misafirperverliğiyle hep birlikte mutlu olacağız.” dedi.

BÜYÜK İLGİYE İHTİYAÇLARI VAR
Bu zorlu mücadelede ailelere ve çocuklara nefes olmaya çalıştıklarını bildiren Başkan Topuz, şu açıklamalarda bulundu: “Kurumsal anlamda çeşitli sorumluluklarımız var. Yani dezavantajlı guruplara çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu çocuklarımızla daha fazla ilgileneceğiz. Çünkü ciddi özel ve ilgiye ihtiyaçları var. Onlara adeta bir ‘Ağabey’ rolünde destek vereceğiz.”

ONLARA NE YAPILSA AZDIR
Özel gereksinimli çocuklara ne yapılırsa yapılsın yetersiz kaldığını belirten Başkan Topuz, “Onlara neyi ne kadar verirsek emin olun azdır. Aileleri yıllardır onlarla beraber; bir bakıma empati yapıyoruz. Ailelerimizi anlamaya çalışıyoruz. Ailelerin hepsine ayrı ayrı saygı duyuyorum, takdir ediyorum, tebrik ediyorum. Çok teşekkür ediyorum, sağ olun.” ifadelerini kullandı.

İYİLİKTE İLTİFAT BEKLEMİYORUZ
Toplum gönüllüsü; aynı zamanda Çukurova Belediyesi Sosyal Yardım işlerinde görevli Mehtap Ünlü, duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Çok mutlu oldum. Atalarımızın bir sözü var; marifet iltifata tabidir. Ama iyilik yapmakla iltifat beklemiyoruz. Yapmadığımız her iyiliğin sorumlusu bizleriz. Bu yüzden kim bizden yardım isterse onlara yardım etmeliyiz. Mutlaka herkesin birbirine ihtiyacı vardır.”

KALPLERİNDEKİ SEVGİYİ GÖREBİLİYORSUNUZ
Projede emeği geçen Beyzade Kebap kurucularından Şahin Taşkıran da “Böyle güzel bir projeye destek verdiğimiz için çok mutlu ve gururluyum. Adana denildiğinde akıllara ilk önce kebap gelir. Çocuklarımıza bugün bir kebap ziyafeti verdik. Onların mutluluğunu görmek beni çok duygulandırdı. Yüzlerine baktığınızda kalplerindeki sevgiyi görebiliyorsunuz. Bu tür projelerde her zaman yer almak, destek olmak isteriz. Emeği geçen herkese teşekkürler.” dedi. Programın sonunda projeye katkılarından dolayı Şahin Taşkıran ve Çukurova Belediyesi Sosyal Yardım işlerinde görevli Mehtap Ünlü’ye günün anısına plaket sunuldu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir