4 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Altın Koza Film Festivali 12 Eylül’de başlıyor…

Altın Koza Film Festivali 12 Eylül’de başlıyor…

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 12 – 18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirecek olan 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali için basın toplantısı düzenlendi. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen toplantıda, festivalin içeriğine dair bilgi verildi.

Toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, Festival Yönetim Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk, Festival Sinema Programları Koordinatörü-Sinema Eleştirmeni Esin Küçüktepepınar, Festival Yürütme Kurulu Üyesi Güven Kıraç, Altın Koza Genel Müdürü-Festival Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Orhan, Festival Yürütme Kurulu Üyesi ve Festival Yönetmeni İsmail Timuçin katıldı.

Türkiye’de sinema deyince akla Adana’nın geldiğini ve sinemanın gelişiminde Adana’nın önemli katkısı bulunduğunu belirten Başkan Karalar, yakın dönemde ve geçmişte hayatını kaybeden sinema sanatçılarını saygı ve rahmetle andı. Başkan Karalar, festival programıyla ilgili bilgi verdi. Festivalin 3 yıldır halkla buluştuğunu dile getiren Karalar, sanatseverleri Adana tadında, sinema tadında bir festival beklediğini söyledi.

Toplantıda konuşan Samancılar ise, ülke sinemasına hizmet ettiklerini ve Uluslararası Adana Atın Koza Film Festivali’ni sonsuza kadar sürdürmek istediklerini dile getirdi. Samancılar, Türk Sineması’nın en önemli isimlerinden olan Yılmaz Güney’in ölüm yıldönümü nedeniyle bir şiir okudu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir