19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Akran Zorbalığı Alarmı: Çocuklar Tehlikede!

Akran Zorbalığı Alarmı: Çocuklar Tehlikede!

Yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte ailelerin en büyük korkularından biri olan akran zorbalığı, genellikle 7 yaş itibariyle başlayarak çocukların hayatını olumsuz yönde etkilemeye başlıyor. Maruz kalan çocuklar okula gitmekte isteksizleşiyor ve özsaygılarını kaybediyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Pedagog Neris Uçar, akran zorbalığının 7-16 yaş arası çocuklar arasında oldukça yaygın olduğuna dikkat çekti. Uçar, “Akran zorbalığına maruz kalan çocuklar, çekingen, mutsuz ve yalnızdır. Bu çocuklarda uyku problemleri, mide ve baş ağrısı gibi fiziksel rahatsızlıkların yanı sıra depresyon riski de artıyor.” dedi.

Pedagog Uçar, zorbalığı önlemek için okulların sanatsal aktivitelerle çocukların sosyal yeteneklerini geliştirmesi ve rehberlik servislerinin bu konuda bilgilendirici çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, anne ve babaların çocuklarıyla güçlü bir iletişim kurması ve onlara iyi birer rol model olmalarının önemine dikkat çekti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir