18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Aileler müsterih olsun çocuklar bizlere emanet…

Aileler müsterih olsun çocuklar bizlere emanet…

  Adana Trafik Denetleme Şube Müdürü Aydın Şahin, okulların açıldığı ve trafiğin yoğunlaştığı şu günlerde kentin trafik sorunlarına karşı aldıkları önlemleri 5 Ocak TV’de anlattı.

Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin talimatıyla emniyet teşkilatına bağlı 3 ayrı şubenin görev ekipleri ile sahada olduklarını belirten Trafik Denetleme Şube Müdürü Aydın Şahin, öğrencilerin güvenle okula giriş ve çıkışını sağlayabilmek için teyakkuzda olduklarını kaydetti.

Müdür Şahin, “ Öğrenci yoğunluğu fazla olan okullarda hem çocuk şube hem narkotik şube hem asayiş şubeden arkadaşlar var. Çevre olan biten her şeyi, çocuklarımızı korumak için gerçekleşen faaliyetleri takip ediyorlar. Ailelerimiz müsterih olsun. Özellikle Emniyet Müdürümüz Sayın Doğan İnci, okul konusunda, çocuklar konusunda ve uyuşturucu konusunda çok hassas. Her olayı ince eleyip sık dokuyoruz ve hassasiyetle çocuklarımızı takip ediyoruz” dedi.

Adana Trafik Denetleme Şube Müdürü Aydın Şahin, 2023 – 2024 eğitim öğretim yılının başlamasından dolayı trafikte oluşan yoğunluklara karşı atılan adımları, özellikle öğrencilerin yoğun bulunduğu okulların önlerinde aldıkları tedbirlere dair, velilerin yüreklerine su serpecek açıklamalarda bulundu. Müdür Şahin, havadan ve karadan trafik çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek ayrıca Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin talimatıyla teşkilata bağlı 3 şubenin de görev ekipleri ile sahada olduklarını, öğrencilerin okula giriş ve çıkışının en üst düzeyde güvenle sağlanabilmesi açısından, ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

“TEDBİRLERİMİZİ ALDIK, DENETİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Okulların açılmasıyla birlikte yoğun araç trafiğini azaltmaya yönelik, can ve mal kaybını da önlemek adına herşeyi göz önünde bulundurarak gerekli müdahaleleri yaptıklarını söyleyen Müdür Aydın Şahin, “Okullar açıldıktan sonra biz bu yoğunlukları bekliyorduk. Ona göre planlamalarımızı yaptık, tedbirlerimizi aldık. Sabahları özellikle yoğunluk yaşadığımız belli başlı kavşaklar ve yoğunluk bulunan yerlerde ekiplerimiz mevcut. Geçen hafta içerisinde 28 tane resmi ekip, 20 tane motosikletli 20 tane de yaya görevli olmak üzere bütün personelimizi dışarıda görevlendirdik. Yoğun olan yerlere müdahale ettik. Okulların ilk açıldığın gün özellikle helikopter ile denetim yaptık. Yoğunluk olan ve bizim görmediğimiz yerleri helikopterle ve dronla takip eden ekiplerimizin bize bildirmesiyle, anında müdahale ettik. Tedbirlerimizi aldık. Denetlemeye ve trafiğin sıkışık olduğu yerlere müdahale etmeye devam edeceğiz” dedi.

“OKUL SERVİSÇİLERİ İLE ÖZEL OLARAK GÖRÜŞTÜK”

Hem öğrencilerin hem de trafikte bulunan sürücülerin güvenliği açısından büyük önem arz eden okul servisçilerini, okullar açılmadan önce özel olarak eğitime aldıklarını söyleyen Adana Trafik Denetleme Şube Müdürü Aydın Şahin, “Okulların açıldığı ilk gün okul servisi denetimlerine başladık. Okullar açılmadan önce de servis firmaları ile görüşüp mevcut personellerini eğitime aldık, sohbet toplantıları yaptık. Çünkü geçtiğimiz yıllarda servisçilerin yaptığı hatalar, kazaya karışma oranları ile elimizdeki verilerle tekrar dikkatlerini çektik. Pazartesi itibariyle de servis araç kontrollerine başladık. Sadece trafik anlamında değil sürücünün yeterliliği ile ilgili de belgeleri kontrol ediyoruz. Herhangi bir aksilik ile karşılaştığımız zaman ise sürücünün yetki belgesine el koymaya kadar giden süreçler var. Bu konuda kesinlikle katı davranıyoruz ve kanun ne ise onu uyguluyoruz” şeklinde konuştu.

“İLGİLİ ŞUBELERİMİZLE, TÜM EKİPLERİMİZLE SAHADAYIZ”

Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı ilgili şubelerle okul önlerinde çocukların okul giriş çıkış saatlerinde teyakkuzda bulundukları ifade eden Müdür Şahin, “Sadece biz değil, Toplum Destekli Polislik şube, Çocuk şube, Asayiş şube, Narkotik şube müdürlüklerimizin de ortak ekipleri var. Özellikle okul çevrelerinde görevlendirilen arkadaşlarımız mevcut. Öğrenci yoğunluğu fazla olan okulların çevresinde Hem Toplum Destekli Polis şube,  hem Çocuk şube, hem Narkotik şube, hem Asayiş şubeden ekip arkadaşlarımız var. Çevre olan biten her şeyi, çocuklarımızı korumak adına gerçekleşen faaliyetleri takip ediyorlar. Ailelerimiz müsterih olsun. Özellikle Emniyet Müdürümüz Sayın Doğan İnci, okul konusunda çocuklar konusunda ve uyuşturucu konusunda çok hassas. Her olayı ince eleyip sık dokuyoruz ve hassasiyetle çocuklarımızı takip ediyoruz” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir